Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξέσπασε ο Σκακιστής! «Βρίζουν, λένε να πεθάνει το παιδί μου, για την πεθαμένη μάνα μου, να πάθω καρκίνο» (video)

Ξέσπασε ο Σκακιστής! «Βρίζουν, λένε  να πεθάνει το παιδί μου, για την πεθαμένη μάνα μου, να πάθω καρκίνο» (video)
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 20:12

Ξέσπασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και αναφέρθηκε για τον τοξικό πόλεμο που δέχεται και την στοχοποίηση που υπάρχει στο πρόσωπό του, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα:

Αναλυτικά όσα είπε ο Σκακιστής του Θρύλου:

«Η κατάσταση έχει ενταθεί, δεν δημιουργήθηκε τώρα, είναι τρία χρόνια συνέχεια. Προφανώς έχει σχέση με τα αποτελέσματα που είχαμε στα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια και στο πρωτάθλημα. Νομίζω όμως ότι με αυτό που έγινε βοηθήσαμε να αυξηθεί το ενδιαφέρον -και μπορώ να το αναλύσω και με νούμερα αν θέλετε- που υπάρχει για το μπάσκετ στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα στα site, Στο ενδιαφέρον του κόσμου, Στην αύξηση των εισιτηρίων, την αύξηση των μπάτζετ των ομάδων, Στα μεγαλύτερα έσοδα. Άρα σιγά-σιγά το μπάσκετ, η γνώμη μου είναι ότι ανθίζει ξανά, ενώ είχε περάσει μία περίοδο κρίσης.

Έχω την αίσθηση πως ο Ολυμπιακός βοήθησε πολύ σε αυτό το γεγονός, γιατί πήγε σε δύο Final Four, δημιούργησε ξανά τις προσδοκίες ότι το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να είναι στην κορυφή της Ευρώπης, ακόμα κι αν το μπάτζετ του είναι το ένα τρίτο. Είναι ένας οργανισμός που αγαπήθηκε πολύ από τους φιλάθλους της ομάδας μας, γιατί είμαστε μια ομάδα που μάχεται, παλεύει και φυσικά έπαιξε και πολύ καλό μπάσκετ τα τελευταία τρία χρόνια, κατά γενική παραδοχή όλων των ευρωπαίων προπονητών.

Πήραμε επτά συνεχόμενους τίτλους και ο Παναθηναϊκός επένδυσε πάρα πολλά χρήματα για να μας κερσδίσει κατά βάση. Αυτό λοιπόν είναι πολύ καλό για τον Παναθηναϊκό. Βλέπετε πώς έχει γίνει και πόσο ενδιαφέρον δείχνει ο κόσμος του. Άρα σε ένα βαθμό κάναμε καλό και σε αυτούς. Τώρα αν το δω λίγο αποστασιοποιημένα, θα έλεγα ότι με τιμάει κιόλας, γιατί έχουν φαγωθεί -ο κύριος Γιαννακόπουλος με αυτά που λέει εναντίον μου, αλλά και αυτοί που γράφουν γύρω-γύρω από αυτά που λέει ο κύριος Γιαννακόπουλος- έχουν φαγωθεί να φύγω από τον Ολυμπιακό. Οπότε αυτό με τιμάει γιατί δείχνει ότι κάτι καλό κάνω στην ομάδα.

Το αντιμετωπίζω έτσι. Αρκετά συχνά το αντιμετώπιζα με χιούμορ. Πολλές φορές όταν έλεγε ότι είναι 1μ.90, που δεν είμαι 1μ.90, είμαι δύο μέτρα, αλλά είμαι μικρό ανθρωπάκι, μία, δύο, πέντε, δέκα. Εγώ δεν έχω social media, μου τα έστελναν συχνά. Σκέφτηκα ότι είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που ο κ. Γιαννακόπουλος στοχεύει κατά καιρούς. Όπως είπα και στην ΕΡΤ πριν, εγώ δεν έχω ούτε social, ούτε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από πίσω μου, ούτε ζήτησα ποτέ από τον Ολυμπιακό να υποστηρίξει αυτό το πράγμα, γιατί θεωρώ ότι είναι τοξικό.

Εγώ ότι έχω να κάνω με τις σχέσεις μου με τους αντιπάλους, το έχω με τους προπονητές, που είναι συνάδελφοί μου. Και με τους οκτώ που έχει αλλάξει ο κ. Γιαννακόπουλος στον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θητεία μου στον Ολυμπιακό, γιατί σε αυτά τα τεσσεράμιση χρόνια έχει αλλάξει οκτώ προπονητές. Μπορείτε να ρωτήσετε έναν προς έναν αν τους σεβάστηκα, αν τους υποδέχθηκα όχι μόνο με επαγγελματισμό, αλλά και με μία ζεστασιά εδώ και τι σχέσεις έχουμε και αφού έφυγαν από τον Παναθηναϊκό. Όσον αφορά λοιπόν τους συναδέλφους μου δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ήμουν όπως πρέπει.

Τώρα αυτό που συμβαίνει είναι ότι όλη αυτή η προπαγάνδα, που γίνεται συστηματικά, αν έχει βγάλει κάποιος το δημοτικό, το καταλαβαίνει, καταλαβαίνει ότι είναι στοχευμένη. Πώς να σας το πώ; Απομονώνουν μια λέξη και δεν βλέπουν τι άλλο έχω πει. Τι να σας πω; Μπορεί να βάλουν τη χειρότερη φωτογραφία που έχω, που είμαι σε ένταση, είναι πολύ οργανωμένη και πολύ συστηματική θα έλεγα. Ακόμα και από ανθρώπους που κάνουν τρία ορθογραφικά στη λέξη Καλαμάτα. Γιατί έχει γίνει;

Υπάρχει ένας κύριος Μπούκουρας, που κάθε φορά με προσβάλει, το παιδί μου δείξανε μια συνέντευξη που έχει κάνει στον Τζέριαν Γκραντ και είδα ότι υπάρχει. Οκ, να δεχθώ ότι είναι μέσα στους κανόνες του παιχνιδιού, του ανταγωνισμού.

Εκεί όταν πηγαίνουμε στο ΟΑΚΑ, όσοι είναι στα court seats υπάρχει ένα δεδομένο με βάση το νόμο για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται, δεν λέω για την κερκίδα των φανατικών, μπορεί να μου βρίζουν να πεθάνει το παιδί μου, για την πεθαμένη μάνα μου τα χειρότερα, να πάθω καρκίνο, αυτά είναι τα πιο επιεική που σας λέω. Την ίδια ώρα το τραβάνε όλοι με το κινητό. Αν δεν απαντήσω το βάζουν στα social media και το δείχνουν στους φίλους τους. Αν καμία φορά απαντήσω, το χρησιμοποιούν κατευθείαν για προπαγάνδα. Καμία φορά απαντάω κι εγώ.

Εγώ κρίνομαι με βάση το τι γίνεται μέσα στο γήπεδο. Παραδείγματος χάρη όταν εξετράπη στο ματς με την Εφές, αποβλήθηκα. Ο Εργκίν μπήκε δύο φορές μέσα στο γήπεδο, μέχρι τη σέντρα και δεν έφυγε από το γήπεδο και μετά ήταν η δική μου συμπεριφορά προβληματική σε αυτό το παιχνίδι. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ας δούμε τα θετικά της υπόθεσης. Εμένα με κάλυψε απόλυτα η ανακοίνωση της ομάδας μας και τους ευχαριστώ για αυτό. Δεν νιώθω μόνος, αν θέλετε να σας το πω και αυτό. Επειδή είμαι ο προπονητής, όχι επειδή είμαι ο Μπαρτζώκας.

Νιώθω την αγάπη, την υποστήριξη και τη συμπαράσταση όλης αυτής της τεράστιας μάζας των φιλάθλων της ομάδας. Και ενωμένοι θα κάνουμε όπως πάντα το καλύτερο για την ομάδα μας. Ελπίζω να μην κούρασα. Θέλω να πω ξανά συλλυπητήρια στον Έργκιν. Ευχαριστώ πολύ».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε επίσης