Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γουόρνικ: «Ολα τα διαιτητικά λάθη ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού, ο Κάτας νιώθει αδικημένος δίκαια» (video)

Γουόρνικ: «Ολα τα διαιτητικά λάθη ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού, ο Κάτας νιώθει αδικημένος δίκαια» (video)
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024 - 20:01

«Βράζουν» στις τάξεις της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τη διαιτησία στο Game 5 των playoffs της Euroleague, κόντρα στον Παναθηναϊκό στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Στον τελευταίο προημιτελικό της διοργάνωσης, η τριάδα των Μπελόσεβιτς, Μόγκουλκοτς και Ντιφαλά «έσφαξε» τους Ισραηλινούς στο ΟΑΚΑ και ευνόησε τους «πράσινους», τους οποίους… έστειλε στο Final-4 του Βερολίνου.

Μια από τις πιο έγκυρες και γνωστές ιστοσελίδες για μπάσκετ, το BasketNews, «φιλοξένησε» ανάλυση από τον καθηγητή διαιτησίας και πρώην διαιτητή, Τοντ Γουόρνικ, τονίζοντας: «Ολα τα διαιτητικά λάθη σε αυτό το παιχνίδι ευνόησαν τον Παναθηναϊκό. Αν η Euroleague έδινε Όσκαρ υποκριτικής, ο Γκριγκόνις θα έπρεπε να είναι στην κορυφή της λίστας! Υπήρξαν περίπου 10-12 διαιτητικά λάθη στο παιχνίδι, τα οποία δεν είναι ένα κακό νούμερο για ένα τόσο σωματικό και έντονο παιχνίδι όπως αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι με εξαίρεση τα δύο σφυρίγματα στον Κόλσον (σ.σ. μεταφορά που έγινε και δεν δόθηκε) και Νίμπο (σ.σ. τράβηγμα στεφάνης), όλα τα λάθη ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού. Πάντα θα υπάρχουν λάθη, είναι μέρος του παιχνιδιού και όλοι το αποδέχονται αλλά νομίζω, ότι υπάρχει μια προσδοκία από τις ομάδες και τους φιλάθλους ότι με κάποιο τρόπο τα λάθη θα είναι μοιρασμένα και για τις δύο πλευρές. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Κάτας έχει δίκιο να νιώθει αδικημένος, ειδικά στο διάστημα των οκτώ λεπτών που ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 14-2. Αντί για τεχνική ποινή για φλόπινγκ στον Ντι Μπαρτολομέο, έπρεπε να δοθεί επιθετικό φάουλ στον Λεσόρ. Ίσως ο παίκτης της Μακάμπι υπερέβαλε λίγο στην αντίδρασή του, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί η αντικανονική ενέργεια του Λεσόρ. Για τους οπαδούς του NBA, αντίστοιχη φάση έγινε πρόσφατα στο ματς Νικς-Ιντιάνα, όπου ο διαιτητής σφύριξε επιθετικό φάουλ. Πρόκειται για δύο παρόμοιες περιπτώσεις, η μία στο NBA δόθηκε σωστά, η δεύτερη στην Euroleague λανθασμένα».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης

Berlin... calling!

Berlin... calling!

Ο Ολυμπιακός τα δίνει όλα να νικήσει την Μπαρτσελόνα (22:00) και να βρεθεί ξανά στο Final 4 της Ευρωλίγκας, στο Βερολίνο...