Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το μεγαλείο του Σκακιστή και η δικαίωση του με τον ΜακΚίσικ! (video)

Το μεγαλείο του Σκακιστή και η δικαίωση του με τον ΜακΚίσικ! (video)
Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024 - 14:02

Είναι ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής. Είναι αυτός που έχει οδηγήσει τον Θρύλο σε μεγάλες επιτυχίες και μας έχει προσφέρει αμέτρητες χαρές και συγκινήσεις. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηγηθεί του Ολυμπιακού. Δεν είναι τυχαίο, ότι αναδείχθηκε δύο διαδοχικές φορές ο καλύτερος προπονητής στην Euroleague.

Το όνομά του συνδέθηκε με τον θρίαμβο του «Μέχρι τέλους», που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και οδήγησε σε απίστευτες... ταπεινώσεις τον Παναθηναϊκό, πετυχαίνοντας το μεγαλύτερο σερί νικών μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, που έφτασε στο 14-0 -πλέον 20-4- και συμπληρώθηκε με «επτά στα επτά» εγχώρια τρόπαια!

Η διοίκηση και οι επικοινωνιακοί σύμμαχοι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωρίζουν από... πρώτο χέρι, ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποτελεί το μεγαλύτερο «όπλο» στη φαρέτρα του Ολυμπιακού και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να πετύχουν την απομάκρυνσή του από το λιμάνι αλλά δεν θα το πετύχουν. Διότι το μεγαλείο αυτού του ανθρώπου είναι απλησίαστο και το αποδεικνύει με την κάθε ευκαιρία, όπως συνέβη και με τον ΜακΚίσικ.

Ήταν 8 Νοεμβρίου όταν ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε δύσκολη θέση. Οι τραυματισμοί βασικών παικτών - με βασικό πρόβλημα αυτό του Σακίλ ΜακΚίσικ στο γόνατο - είχαν βγάλει την ομάδα εκτός ρυθμού και πολλοί έλεγαν και ρωτούσαν τον Σκακιστή, αν θα τον αντικαταστήσει με άλλον παίκτη. Η απάντηση που πήραν από μεγάλο Μπαρτζώκα ήταν τρομερή και αποδείχτηκε προφητική για την χθεσινή πρόκριση.

«Εγώ στηρίζω τους παίκτες μου που έχουν κατακτήσει τίτλους. Δεν θα… πουλήσω τους παίκτες μου, όπως π.χ τον ΜακΚίσικ που βοήθησε πολύ και τώρα είναι εκτός λόγω τραυματισμού», είχε πει ο κόουτς Μπαρτζώκας για τον ΜακΚίσικ τον Νοέμβριο και λίγους μήνες μετά, ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ τον δικαίωσε.

Έβαλε 12 πόντους χτες βράδυ συνολικά. Είχε 21 στο 92-58 της περασμένης εβδομάδας που έστειλε τη σειρά στο 2-2. Είχε 8 στο game 3. Είχε 10 στο προηγούμενο ματς στη Βαρκελώνη και 9 τη νύχτα 0-1. Αδιαμφισβήτητη ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα στη σειρά.

Διαβάστε επίσης

 Όσο έχω εσένα... (videos)

Όσο έχω εσένα... (videos)

Ότι και να πει κανείς για τον Παπ είναι λίγο... Διδάσκει τι πάει να πει «παίρνω την ομάδα μου από το χέρι»!