Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μόνο περηφάνια για τον Θρύλο του Μπαρτζώκα!

Μόνο περηφάνια για τον Θρύλο του Μπαρτζώκα!
Σάββατο, 25 Μαΐου 2024 - 15:28

Τα συναισθήματα μετά την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης (87-76) και τον αποκλεισμό από τον τελικό της Euroleague, σίγουρα, δεν είναι και τα πιο ευχάριστα στον Ολυμπιακό. Όμως, παρά τα όσα συνέβησαν στην «UBER Arena», το βράδυ της Παρασκευής (24/5), δεν μπορούν να «σβήσουν» επ ουδενί το τι έχει καταφέρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μαζί με τους παίχτες του, τη φετινή σεζόν. Και κυρίως, το πως τα κατάφεραν.

Οι «ερυθρόλευκοι» υπέφεραν για μία ακόμα σεζόν από τον μεγάλο τους «δαίμονα» τα τελευταία χρόνια, που είναι οι τραυματισμοί. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα, ο μεγάλος άτυχος της χρονιάς, Νίκολα Μιλουτίνοφ, με περιπτώσεις όπως αυτές του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, του Τόμας Γουόκαπ και του Φιλίπ Πετρούσεφ να τραβάνε εξίσου αρκετό «λούκι».

Παράλληλα, αποχωρίστηκαν το μεγαλύτερό τους «όπλο», τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος θέλησε να κυνηγήσει το όνειρό του στην κορυφαία λίγκα του κόσμου, το NBA.

Επειδή, ωστόσο, αυτή η ομάδα δε «μασάει» από δυσκολίες, το αποτέλεσμα δεν κατάφερε να επηρεαστεί από τους παραπάνω παράγοντες. Πέμπτη θέση στην κανονική περίοδο, με ρεκόρ 22-12, την οποία ακολούθησε μία πρόκριση απέναντι σε «Θεούς και δαίμονες», με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το Γάλλο διαιτητή Ντιφαλά. Διπλό μπρέικ μέσα στο «Palau Blaugrana», με «οδηγό» την τρομερή άμυνα. Την καλύτερη σε όλη την Euroleague, με παθητικό μόλις 74,2 πόντους ανά αγώνα, αλλά και μία πρωτιά σε κλεψίματα, έχοντας τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα, με 286 συνολικά και 7,2 ανά ματς.

Σίγουρα, η εικόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Κι όμως, ακόμα και εκεί, ο Ολυμπιακός δεν έπεσε αμαχητί. Έφερε τη διαφορά από το -23 στο -8, όμως στο τέλος είδε την πανίσχυρη κάτοχο της Euroleague να περνά σε έναν ακόμα τελικό, αφήνοντας τη χαρά της παρουσίας στη... μέση.

Ο «ελέφαντας στο δωμάτιο», παρόλα αυτά, πρέπει να αποτελεί μία δήλωση, όπως αυτή του ΜακΚίσικ ότι «θα είμαστε ακόμα καλύτεροι την επόμενη σεζόν», καθώς και η πίστη που εξέφρασε ο Φιλίπ Πετρούσεφ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για τον απλούστατο λόγο, ότι όλα αυτά δείχνουν από τι ανθεκτικό υλικό έχει καταφέρει να φτιάξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας αυτή την ομάδα. «Refuse To Lose», ένα σλόγκαν που αποτελεί σύμβολο, όλα αυτά τα χρόνια, για τους Πειραιώτες.

Επιμέλεια: Θοδωρής Δημόπουλος

Διαβάστε επίσης