Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Πίτερς, ο Ολυμπιακός και το «κέρδος» από το Βερολίνο

Ο Πίτερς, ο Ολυμπιακός και το «κέρδος» από το Βερολίνο
Σάββατο, 25 Μαΐου 2024 - 16:34

Όταν η «πληγή» της ήττας από τη Ρεάλ Μαδρίτης (87-76) και του αποκλεισμού από τον τελικό της Euroleague «επουλωθεί», κάνεις στον Ολυμπιακό δεν θα θέλει να θυμάται απολύτως τίποτα σχετικό με το βράδυ της 24ης Μαΐου στο Βερολίνο. Ή σχεδόν τίποτα.

Γιατί οι «ερυθρόλευκοι» έχουν και κάτι να χαμογελάσουν, μετά το πέρας της αναμπουμπούλας στην «UBER Arena». Αυτό είναι η τρομερή εμφάνιση, ακόμα μία, του Άλεκ Πίτερς. 23 πόντοι (3/6 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 2/2 βολές) και 10 ριμπάουντ, τον φέρνουν πρώτο στις σχετικές κατηγορίες, όσον αφορά στην αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και τους Ισπανούς, παίζοντας για 28 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα στον ημιτελικό του Final-4 της Euroleague.

Το double-double του Αμερικανού, σε μία βραδιά μάλιστα που για τον Ολυμπιακό πήγαν όλα... στραβά, αποτελεί ακόμα μία περίτρανη απόδειξη για τον ίδιο ότι συνεχώς... τρυπά το ταβάνι του. Σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ, πριν αυτή αρχίσει, ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ κλήθηκε να μπει στα «παπούτσια» του MVP για το 2022-23 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και πάρα τη δυσπιστία πολλών, μπορούμε να πούμε ότι τα κατάφερε αρκετά καλά.

Σε 39 εμφανίσεις και 25:21 λεπτά ανά αγώνα, ο Πίτερς σημείωσε 12,9 πόντους ανά αγώνα, καταγράφοντας 58,2% από το δίποντο, 52,6% από το τρίποντο και 87,7% από τις βολές. Σε αυτά να προσθέσουμε ότι μάζεψε 4,8 ριμπάουντ και έδωσε 1,6 ασίστ για 1,3 λάθη ανά παιχνίδι.

Ο χρόνος του αυξήθηκε, μαζί και οι επιδόσεις του, μιας και στο σκοράρισμα τριπλασίασε, σχεδόν, τα νούμερά του (4,6 πόντοι τη σεζόν 2022-23). Μάλιστα, αποτελεί τον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού στη Euroleague για φέτος, με τον Αϊζάια Κάνααν να τον ακολουθεί στους 11,2 πόντους ανά αγώνα. Χωρίς να ξεχνάμε ότι όλα αυτά έγιναν σε μία χρονιά όπου ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε, κατά βάση, στο ανασταλτικό κομμάτι. Επιπλέον, μόνο ο Μιλουτίνοφ με 5,5 κατά μέσο όρο βρίσκεται πάνω από τον Πίτερς στα ριμπάουντ, δείγμα και της πολύτιμης βοήθειας που προσπαθεί να δίνει συνεχώς και στα μετόπισθεν, πέραν του επιθετικού του παιχνιδιού.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα εύσημα που πρέπει να πάρει ο Αμερικανός φόργουορντ είναι πάρα πολλά. Το βάρος που είχε να «κουβαλήσει» τη φετινή αγωνιστική περίοδο ήταν τεράστιο και η ευθύνη κάτι παραπάνω από σημαντική. Όσοι... ψίθυροι και να υπήρχαν από διάφορους «καλοθελητές», ο Πίτερς έκλεισε πολλά... στόματα, καταλήγοντας στο σημείο να αποτελεί απαραίτητο «γρανάζι» στη μηχανή του Γιώργου Μπαρτζώκα, με οποιαδήποτε ενδεχόμενη απουσία του τη φετινή σεζόν να τρομάζει τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Μία ακόμα απόδειξη, ότι ο συγκεκριμένος παίκτης αποτελεί έναν εκ των μεγαλύτερων πρωταγωνιστών της φετινής, απαιτητικής κακά τα ψέματα, χρονιάς για τους Πειραιώτες. Ευχή όλων, πια, η παραμονή του στο Λιμάνι για όσο το δυνατόν περισσότερο χρειαστεί...

Επιμέλεια: Θοδωρής Δημόπουλος

Διαβάστε επίσης