Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο «Αλεξάνδρειο» με ζητούμενα

Στο «Αλεξάνδρειο» με ζητούμενα
Σάββατο, 21 Μαΐου 2011 - 03:00

Το πρώτο ματς κύλησε όπως όλοι περίμεναν. Ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 95-63 τον Αρη, έκανε το 1-0 στα ημιτελικά των πλέι οφ και θέλει αύριο το απόγευμα (17.00-Novasports3) να κάνει το 2-0 στο Αλεξάνδρειο.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς έχει βάλει συγκεκριμένους στόχους για το συγκεκριμένο ματς και θέλει να φέρει τη σειρά στο ΣΕΦ για να σκουπίσει τη Δευτέρα τους κιτρινόμαυρους. Στην Αθήνα Πελεκάνος – Κατσίβελης, κανονικά στην αποστολή ο Βασίλης Σπανούλης.

Άμυνα και συγκέντρωση
Τα δυο βασικά στοιχεία που θέλει να δει ο Ιβκοβιτς να εφαρμόζουν οι παίκτες του, είναι η αμυντική προσήλωση και η συγκέντρωση από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Ο Σέρβος κόουτς απένειμε τα εύσημα σε όλους μετά την εύκολη επικράτηση στο πρώτο παιχνίδι, όμως κράτησε χαμηλούς τόνους. Θέλει οι παίκτες του να είναι σοβαροί και στο Αλεξάνδρειο, ώστε να πάρουν τη νίκη που θα τους φέρει ένα βήμα πριν τους τελικούς. Λογικά δεν θα έχει πρόβλημα, αφού το επικίνδυνο παιχνίδι ήταν το πρώτο, το οποίο ακολούθησε τον θρίαμβο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικοί και έτσι πρέπει να συνεχίζουν.

Τα βλέμματα σε Σπανούλη – Πρίντεζη
Πρόσωπα του αγώνα θα είναι και σε αυτό το ματς ο Βασίλης Σπανούλης με τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο Ιβκοβιτς θέλει να δώσει συγκεκριμένο χρόνο στον «Kill Bill», ώστε να βρει ο παίκτης του ρυθμό μετά το διάστημα του ενός μήνα που έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίο προσαρμόζεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο σε αυτά που του ζητάει το προπονητικό τιμ.

Συγκεκριμένο πλάνο το προπονητικό τιμ
Εκτός από τα επί μέρους σχέδια, ο Ιβκοβιτς και οι συνεργάτες του θέλουν να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο ροτέισον, ώστε να μην καταπονηθεί κανείς παίκτης και ειδικά αυτοί που τραβούν το περισσότερο κουπί στη διάρκεια της περιόδου. Η σημασία να έχει ο Ντούντα τους αθλητές του ξεκούραστους είναι τεράστια, μιας και οι τελικοί με τον Παναθηναϊκό θα ξεκινήσουν λίγες μέρες μετά το «σκούπισμα» επί του Αρη.

Εκτός 12άδας Πελεκάνος – Κατσίβελης
Οι «άτυχοι» της ημέρας είναι ο Μιχάλης Πελεκάνος και ο Δημήτρης Κατσίβελης. Η απουσία του Νεστέροβιτς αναγκάζει τον Ιβκοβιτς να δίνει μια θέση στον Γλυνιαδάκη, ενώ ο μικρός έχει βγει από το ροτέισον εξαιτίας του Γιώργου Πρίντεζη. Η δωδεκάδα που έχει ο Ντούντα στη διάθεσή του θα είναι όπως όλα δείχνουν αυτή που θα χρησιμοποιηθεί μέχρι το τέλος της περιόδου. Εκτός αν υπάρξει αλλαγή πλάνου σε κάποιο ματς ή πρέπει να καλυφθεί κάποιο κενό.

Λίγο κόσμο περιμένουν στο Παλέ
Θυμάστε το παλιό καλό Αλεξάνδρειο που γέμισε από άκρη σε άκρη; Ξεχάστε το. Ο κόσμος του Αρη έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Λευτέρης Σούμποτιτς, διότι κανείς δεν έχει ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο έφυγε ο Πίξι από τη Θεσσαλονίκη για να μετακομίσει πριν από μια δεκαετία (και βάλε) στον Παναθηναϊκό. Οι κιτρινόμαυροι δεν περιμένουν πολύ κόσμο κι αυτό θα κάνει ακόμη ευκολότερη την αποστολή του Θρύλου.

Δεν παίζουν Σλούκας – Ταπούτος, αμφίβολος ο Ουίντερς
Προβλήματα δεν έχει μόνο ο Ολυμπιακός. Ο Σούμποτιτς δεν είχε στη διάθεσή του για το παιχνίδι του ΣΕΦ τον Κώστα Σλούκα και τον Χρήστο Ταπούτο και δεν θα τους έχει ούτε στο δεύτερο, ούτε στο τρίτο παιχνίδι. Ο πρώτος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες απέναντι στην ομάδα που έχει τα δικαιώματά του, ενώ ο δεύτερος αντιμετωπίζει μια θλάση στον δικέφαλο. Αμφίβολη θεωρείται και η συμμετοχή του Μπρένταν Ουίντερς, ο οποίος αισθάνεται ενοχλήσεις στη γάμπα. Τα κρίσιμα ματς για τον Αρη είναι οι μικροί τελικοί με τον ΠΑΟΚ και κανείς δεν σκοπεύει να ρισκάρει το παραμικρό.

Διαβάστε επίσης

Τα έχωσε ο Ντούντα

Τα έχωσε ο Ντούντα

Με την κακή άμυνα των παικτών του τα είχε ο Ιβκοβιτς, αλλά εξήρε την βοήθεια που έδωσαν οι αναπληρωματικοί.

400άρης ο «Σοφός»

400άρης ο «Σοφός»

Τις 400 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α1 συμπληρώνει στο «Αλεξάνδρειο» ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Πετάει για το «διπλό»

Πετάει για το «διπλό»

Δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα ο Ιβκοβιτς, έτοιμος να ανεβάσει στροφές ο Βασίλης Σπανούλης στον Σαββατιάτικο δεύτερο ημιτελικό με τον Αρη