Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το προφίλ της Κάχα Λαμποράλ

Το προφίλ της Κάχα Λαμποράλ
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 - 21:46

Το ρόστερ της παλιότερα κοσμούσαν μεγάλες προσωπικότητες του μπάσκετ όπως οι Λουίς Σκόλα, Τιάγκο Σπλίτερ, Χοσέ Καλντερόν, Χοσέ Γκαρμπαχόσα αλλά και οι δικοί μας πρώην «ερυθρόλευκοι» Φαμπρίτσιο Ομπέρτο και Αρβιντας Μασιγιάουσκας. Η ομάδα της Βιτόρια, η οποία μέχρι και το 2009 ήταν γνωστή στον κόσμο ως Ταουγκρές ή Ταού Κεράμικα, πέρασε στα χέρια της Τράπεζας Κάχα Λαμποράλ με τη δυναμική της να αυξάνεται όλο και περισσότερο. Η κρίση όμως που ξέσπασε στις τράπεζες της Ισπανίας παρέσυρε και τους Βάσκους, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα με ό,τι ακριβώς αυτό συνεπάγεται.

Οι οικονομικές δυσκολίες της Κάχα δεν της αφήνουν περιθώρια για πολλές προσδοκίες στη φετινή σεζόν. Ο κλοιός έχει σφίξει πλέον και η κάνουλα με τα χρήματα είναι ουσιαστικά κλειστή, κάτι που όπως είναι και φυσιολογικό ανάγκασε και μερικά από τα πρωτοκλασάτα ονόματα της να φύγουν από το «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα».

Οι Ισπανοί έχασαν αρκετή από τη δύναμή τους με τις αποχωρήσεις των Μίρσα Τελέτοβιτς και Πάμπλο Πριτζιόνι για τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Μπορεί να παρέμεινε στο ρόστερ τους ο Αντρες Νοτσιόνι, αλλά η χημεία της ομάδας δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτή των προηγούμενων χρόνων.

Ενδεικτικό της οικονομικής δυσπραγίας των Βάσκων είναι ότι δύσκολα θα μπορέσει να παρακολουθήσει τις διεκδικήτριες της ισπανικής λίγκας, αφού το ρόστερ της είναι μικρό και δίχως ιδιαίτερη ποιότητα. Απόλυτα φαβορί για την ACB είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, με την ομάδα της Βασκωνίας να προσπαθεί να πλασαριστεί όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία. Οι πρωταθλητές Ισπανίας το 2010 δεν είναι το φόβητρο στην ACB που δέσποζε με την παρουσία της στην Ευρωλίγκα, όμως δεν μπορεί σε κανένα σημείο να υποτιμηθεί.

Βασίζεται όπως πάντα στη δυνατή έδρα της και στο γρήγορο μπάσκετ που παίζει, ενώ αν δεν προσεχτεί στην περιφέρεια μπορεί εύκολα να πληγώσει οποιονδήποτε αντίπαλο με τους Φερνάντο Σαν Εμετέριο και Μπραντ Ολεσον να είναι κίνδυνος θάνατος έξω από τα 6,75μ. Ηγετική φυσιογνωμία στην ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι ο Αργεντινός φόργουορντ, Άντρες Νοτσιόνι, με μεγάλη εμπειρία από τα παρκέ του ΝΒΑ.

Στα του Ολυμπιακού, η Κάχα Λαμποράλ θα αντιμετωπίσει τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας στο ΣΕΦ με αρκετά προβλήματα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Οι Βάσκοι είναι αποδεκατισμένοι κοντά στο καλάθι, αφού ο Μίλκο Μπιέλιτσα προέρχεται από ενοχλήσεις στα γόνατα και θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή η συμμετοχή του στο ματς, ενώ ήδη είναι εκτός ο Τίμπορ Πλάις (ταλαιπωρείται από λοιμώδη μονοπυρήνωση). Παράλληλα, απουσία της τελευταίας στιγμής είναι αυτή του Τέιλορ Ροτσέστι, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στο ματς με την Καχασόλ. Στα θετικά της αντιπάλου του Ολυμπιακού είναι η επάνοδος του Φαμπιέν Κοζέρ στην αναμέτρηση με τους Σεβιγιάνους, παιχνίδι που και ο Ματσέι Λάμπε πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Εντούτοις, ο Πολωνός φόργουορντ λόγω της μεγάλης αποχής από τις υποχρεώσεις των Βάσκων δεν είναι ακόμη έτοιμος και κανείς δεν ξέρει πώς θα εμφανιστεί σε έναν τόσο δυνατό αγώνα όπως ο αποψινός. Τα προβλήματα στη γραμμή των ψηλών εξάλλου ανάγκασαν το τεχνικό τιμ της Κάχα να ανανεώσει περαιτέρω τη σύμβασή της με τον ύψους 2,11μ. σέντερ Εντουάντο Σονσέκα. Από την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες θα λείψει και ο Ουνάι Καλμπάρο, που εγχειρίστηκε στη βουβωνική χώρα.


ΤΟ DNA ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ

ΠΛΗΡΕΣ ΟΝΟΜΑ: ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ

ΙΔΡΥΣΗ: 1959

ΕΔΡΑ: ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΜΠΟΥΕΣΑ ΑΡΙΝΑ

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 15.504

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: 9η ΘΕΣΗ (1Ν-1Η)

ΤΙΤΛΟΙ: 3 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, 6 ΚΥΠΕΛΛΑ, 4 ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ, 1 ΚΥΠΕΛΛΟ SAPORTA


ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

ΑΝΤΡΕΣ ΝΟΤΣΙΟΝΙ

Η Κάχα Λαμποράλ είναι κάτι σαν το δεύτερο σπίτι του, μια και ο 32χρονος φόργουορντ έχει φορέσει τη φανέλα των Βάσκων από το 1999 μέχρι το 2004 -με μία ενδιάμεση στάση στη Μανρέσα το 2001- και από τα μέσα της περσινής περιόδου έως και σήμερα. Ο Άντρες Νοτσιόνι, έπειτα από τη φυγή των Πριτζιόνι και Τελέτοβιτς, είναι ο απόλυτος σταρ της Κάχα. Δυνατός κάτω από το καλάθι και με πολύ καλό σουτ από μακρινή απόσταση, ο σταρ των Ισπανών είναι ενεργό μέλος της μεγάλης εθνικής ομάδας της Αργεντινής. Τέλος, έχει παίξει για εννιά χρόνια στο ΝΒΑ με τις φανέλες των Σικάγο Μπουλς και Σακραμέντο Κινγκς.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρίσκεται για δεύτερη φορά στον πάγκο των Βάσκων. Με την Κάχα ο Μαυροβούνιος τεχνικός έχει σηκώσει ένα πρωτάθλημα (2010) και δύο Κύπελλα Ισπανίας (2004, 2009).

Χρόνια στην ομάδα: 10 (2000-05, 2008-έως και σήμερα)

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Α.

Ονομα

Ηλικία

Υψος

Θέση

5

Άντρες Νοτσιόνι

32

2,03

Φόργουορντ

10

Τέιλορ Ροτσέστι

27

1,85

Γκαρντ

11

Μίλκο Μπιέλιτσα

28

2,07

Φόργουορντ

12

Εντουάρντο Σονσέκα

29

2,12

Σέντερ

16

Κάρλος Καμπέθας

32

1,86

Γκαρντ

19

Φερνάντο Σαν Εμετέριο

28

1,98

Γκαρντ

21

Τίμπορ Πλάις

23

2,13

Σέντερ

22

Τόμας Χουέρτελ

23

1,89

Γκαρντ

24

Μπραντ Όλεσον

29

1,91

Γκαρντ

30

Ματσέι Λάμπε

27

2,10

Σέντερ

42

Ουνάι Καλμπάρο

23

2,05

Φόργουορντ

44

Νεμάνια Μπιέλιτσα

23

2,09

Φόργουορντ

55

Φαμπιέν Κοζέρ

25

1,94

Γκαρντ

Διαβάστε επίσης

Προσκύνησε η πρώτη!

Προσκύνησε η πρώτη!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Κάχα Λαμποράλ με 85-81 στην πρεμιέρα του στην φετινή Ευρωλίγκα.

Το «ζέσταμα» των Red Drops

Το «ζέσταμα» των Red Drops

Πρεμιέρα στο ΣΕΦ και για τα κορίτσια του Θρύλου τα οποία είναι πανέτοιμα για σπουδαίο θέαμα...