Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έτσι... διαλύει ο Πειραιάς!

Έτσι... διαλύει ο Πειραιάς!
Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015 - 15:51

Σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο με σκορ 81-58! Με τους «ερυθρόλευκους» ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο να παίζουν τρομερό μπάσκετ και να εντυπωσιάζουν τους ΓΑΥΡΟΥΣ που βρέθηκαν στο γήπεδο! Έτσι οι Πειραιώτες έκαναν το δύο στα δύο στη φάση του ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας, μετά τις νίκες τους με Μάλαγα (εκτός) και Αρμάνι (εντός)...

ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΑΛΛΑ...

Ο Ολυμπιακός άρχισε καλά τον αγώνα απέναντι στην Αρμάνι, έχοντας καλές επιλογές στην επίθεσή του ενώ και στην άμυνα ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με σκορ 4-0, με τους Ιταλούς από την άλλη να μην μπορούν καν να πλησιάσουν το καλάθι του Θρύλου.

Ένα τρίποντο του Μέλλι όμως έδωσε το έναυσμα στους φιλοξενούμενους να αρχίσουν την αντεπίθεσή τους στην επίθεση, ενώ και στην άμυνα άρχισαν να παίζουν... ξύλο και να δυσκολεύουν τους Πειραιώτες στις προσπάθειές τους. Αυτά τα στοιχεία είχαν ως αποτέλεσμα στα τελευταία τρία λεπτά της πρώτης περιόδου οι Ιταλοί να παίρνουν το προβάδισμα στο σκορ και να τελειώνουν μάλιστα το δεκάλεπτο έχοντας την υπέρ τους διαφορά με 18-13!

ΣΟΒΑΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός σοβάρεψε στην επίθεση και τα πάντα πήραν τον... δρόμο τους! Μπορεί οι Ιταλοί να ξεκίνησαν την περίοδο με καλάθι κάνοντας το 20-13, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» με ένα σερί 7-0 ισοφάρισαν σε 20-20 με τον Σλούκα να είναι αυτός ο οποίος έκανε τη διαφορά σε επίθεση και άμυνα.

Το ματς στη συνέχεια πήγαινε συνεχώς καλάθι-καλάθι, αλλά ο Κατσίβελης με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 29-26 και από εκεί και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν ποτέ ξανά το πάνω χέρι στο σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Τελειώνοντας μάλιστα το ημίχρονο με το υπέρ τους 39-35!

ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

Ο Ολυμπιακός με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έστειλε το... μήνυμά του στους Ιταλούς ότι δεν έχει διάθεση για άλλα παιχνίδια και ότι μπήκε στο παρκέ για να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση νίκη! Και αυτό φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά! Σερί 10-0 για τον Θρύλο και το σκορ... εκτοξεύεται στο 49-35 παίρνοντας ο Ολυμπιακός τη μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη την ώρα στον αγώνα στο +14!

Με έναν... καυτό Πέτγουεϊ και τον Σπανούλη να «μοιράζει» παιχνίδι ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο σκορ και πλέον τα πάντα ήταν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους. Ενώ παράλληλα και στην άμυνά του έκοψε τα... δώρα προς τους Ιταλούς και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δέχτηκε μόλις 9 πόντους σε δέκα λεπτά! Το δεκάλεπτο τελείωσε με 51-42 υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για τους «ερυθρόλευκους»!

ΑΠΛΑ... ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ!

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ο Ολυμπιακός ήταν με μία λέξη «ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ»! Έκανε ακριβώς ό,τι έπρεπε μέσα στο παρκέ και έφτασε τη διαφορά ακόμη και στο +27!

Ο Σλούκας συνέχισε τα... τρελά του μέσα στο παρκέ μοιράζοντας «μαγικές» ασίστ στους συμπαίκτες του ενώ έπαιξε και πολύ καλή άμυνα απέναντι στους Ιταλούς! Και από την άλλη ο Λαφαγιέτ έβαλε τα μεγάλα σουτ ακόμη και από τα 8 μέτρα, αφού σημείωσε τρία τρίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο έχοντας συνολικά 4/5 και από κοντά ο επίσης ασταμάτητος Λοτζέσκι!

Και η άμυνα των «ερυθρόλευκων» στον ίδιο ρυθμό με το τρίτο δεκάλεπτο, δεχόμενη μόλις 14 πόντους, ενώ στην επίθεση ο Ολυμπιακός σημείωσε 25 πόντους στην τελευταία περίοδο.

Ωραίο μπάσκετ από τον Θρύλο, με τον Σλούκα να βγάζει πάσες αλά... ΝΒΑ και το ματς να τελειώνει με σκορ 81-58 υπέρ του Ολυμπιακού!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος):
Πέτγουεϊ 13 (2), Χάντερ 4, Ντάνστον 5, Σπανούλης 9 (4 ασίστ), Σλούκας 9 (6 ασίστ), Πρίντεζης 12 (1), Μάντζαρης, Καββαδάς 1, Κατσίβελης 3 (1), Λαφαγιέτ 13 (4) 3 ασίστ, Ντάρντεν, Λοτζέσκι 12 (1) 5 ασίστ.

ΑΡΜΑΝΙ (Λούκα Μπάνκι): Ράγκλαντ 6 (1), Μπρουκς 7, Τζεντίλε 12 (1), Τσερέλα, Μέλλι (2), Κλέιζα 4, Τζέιμς 3, Χάκετ 5, Σάμουελς 9, Μος 6.

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη ψυχή ο Παπαπέτρου

Μεγάλη ψυχή ο Παπαπέτρου

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με μια δημοσίευση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έδειξε πόσο «δυνατός» είναι.

«Έχουμε χημεία...»

«Έχουμε χημεία...»

Ο εντυπωσιακός Όλιβερ Λαφαγιέτ για τη νίκη στο ΣΕΦ και την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα.

«Καυτός» Πέτγουεϊ!

«Καυτός» Πέτγουεϊ!

Ο Αμερικανός αν και τραυματίας ήταν από τους καλύτερους στο 81-58 επί της Αρμάνι στο ΣΕΦ.