Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και λίγοι ήταν οι 41!

Και λίγοι ήταν οι 41!
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 - 20:47
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Και που να φόρτσαρε. Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού χωρίς καν να ιδρώσει, ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό, ρίχνοντας του μια ξεγυρισμένη 40άρα. Επικράτησε με 78-37 στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Final 4 που διεξάγεται στα Χανιά. Έτσι θα αντιμετωπίσει στον τελικό της διοργάνωσης τη Νίκη Λευκάδας με φόντο την τέταρτη διαδοχική κούπα.

Η ομάδα την οποία στηρίζουν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιώργος Λεριώτης έδειξε για μια ακόμα φορά ότι απέχει αρκετά από όλες τις άλλες ομάδες στην Ελλάδα και ότι έχει στηθεί προκειμένου να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Μην ξεχνάμε ότι αυτή ήταν η 105η διαδοχική νίκη του Θρύλου σε όλες τις διοργανώσεις. Κάτι που δείχνει το πόσο πολύ απέχει από όλες τις άλλες ομάδες στην Ελλάδα.

Η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη χωρίς να παίξει στο 100% ήταν από το ξεκίνημα του ματς μπροστά στο σκορ και χωρίς καν να ιδρώσει πήρε μια ακόμα εύκολη νίκη. Ειδικά στην 4η περίοδο όπου φόρτσαρε, οι «ερυθρόλευκες» έκαναν ένα σερί 29-9 φτάνοντας στην τελική επικράτηση.

Φόρτσαρε από το ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τις Τόμας, Παυλοπούλου, Σταμάτη, Σπυριδοπούλου και Τίκβιτς και με την Τόμας και βρέθηκε μπροστά από το ξεκίνημα. Η Τίκβιτς έφτασε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +5 (13-8) με την Σταμολάμπρου στη συνέχεια να διαμορφώνει το 15-8. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Θρύλο να έχει δεχθεί μόλις οκτώ πόντους στο δεκάλεπτο στο 19-8.

Στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκες» δεν ήταν καλές επιθετικά αλλά αμυντικά ήταν ξανά εξαιρετικές. Οι φιλοξενούμενες μείωσαν σε 22-18 για να ανεβάσει στη συνέχεια ταχύτητα ο Θρύλος με ένα σερί 9-0 διαμορφώθηκε το 31-18. Η Σταμάτη με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 36-20 για να πάει η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με +19 (39-20).

Χαλάρωσε στο τρίτο, ισοπεδωτικός στο τέταρτο!

Η Νικολοπούλου πέτυχε το πρώτο καλάθι του δευτέρου ημιχρόνου για το +21 (41-20), με τον ρυθμό στη συνέχεια να πέφτει αισθητά. Ο Ολυμπιακός όμως έκανε καλά τη δουλειά του ειδικά αμυντικά, αλλά επιθετικά ήταν άστοχος.

Στην τελευταία περίοδο ο Θρύλος πέρασε με το σκορ στο 49-28 και γρήγορα έτρεξε ένα 8-0 σερί για να προηγηθεί με 57-48 και να αναγκάζει σε τάιμ άουτ τον Παναθηναϊκό.

Η Τζόνσον έδωσε προβάδισμα 31 πόντων (59-28) με δίποντο, με την Παυλοπούλου αρχικά και την Λίτση στη συνέχεια να σκοράρουν για το 63-31. Ο Ολυμπιακός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και βρήκε κι άλλο σκορ.

Η Σπυριδοπούλου και η Σταμολάμπρου έκαναν το 71-33 και η Παυλοπούλου έστειλε το ματς στους 40 πόντους. Το 78-37 αποτυπώνει τη διαφορά των δύο ομάδων, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει την Κυριακή τη Νίκη Λευκάδας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 19-8, 39-20, 49-28, 78-37

Διαβάστε επίσης

Στον τελικό η Νίκη

Στον τελικό η Νίκη

Η ομάδα της Λευκάδας επικράτησε με 73-68 της Δάφνης Αγίου Δημητρίου και έτσι προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ γυναικών.