Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Θηρίο» Γκρέιβς στο Λιμάνι!

«Θηρίο» Γκρέιβς στο Λιμάνι!
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 - 00:12

Στις 27/6 του 2019, όταν υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, στο μπάσκετ Γυναικών, η Μπασάρα Γκρέιβς έδωσε μία υπόσχεση. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Η θέλησή μου για δουλειά είναι τεράστια. Το κίνητρό μου είναι μεγάλο. Χάρηκα υπερβολικά όταν έμαθα για το ενδιαφέρον. Ξέρω που έρχομαι, είναι μία... αναβάθμιση για μένα και δεν πρόκειται να αφήσω την ευκαιρία, να πάει χαμένη. Ελπίζω, να κερδίσω πολλούς τίτλους με την ομάδα». Και η αλήθεια είναι, ότι τήρησε κάθε λέξη από τα λόγια αυτά!

Σήμερα, 10 μήνες μετά, η Αμερικανίδα πάουερ φόργουορντ/σέντερ θεωρείται, χωρίς αμφιβολία, από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες των «ερυθρόλευκων», την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά! Και αυτό, διότι έχει μερίδιο στην εκπληκτική εφετινή πορεία του Θρύλου, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μην ξεχνάμε, ότι η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη είναι ασυναγώνιστη στη χώρα μας, ούσα πρώτη και αήττητη στο πρωτάθλημα, ενώ βρίσκεται και στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μάλιστα, πραγματοποίησε και μια καλή πορεία και στο Eurocup, παίζοντας 10 ματς και πανηγυρίζοντας μεγάλες νίκες...

Η Αμερικανίδα, λοιπόν, είναι η κορυφαία σκόρερ από κάθε άλλη... Πειραιώτισσα εφέτος! Για την ακρίβεια, με συμμετοχή σε 31 παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, μετρά 426 πόντους, 12 παραπάνω από τη... δεύτερη Τζάκι Γέμελος! Με την Γκρέιβς να σκοράρει 13,7 πόντους ανά αγώνα!

Φυσικά, είναι και η κορυφαία ριμπάουντερ των νταμπλούχων. Και αυτό, διότι έχει τα περισσότερα κερδισμένα ριμπάουντ, 291 στο σύνολο, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Κάτι που... μεταφράζεται σε 9,4 κατά μέσο όρο!

Διαβάστε επίσης