Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπάσκετ Γυναικών: Ο κύκλος που κλείνει, η επόμενη ημέρα, ο σχεδιασμός

Μπάσκετ Γυναικών: Ο κύκλος που κλείνει, η επόμενη ημέρα, ο σχεδιασμός
Σάββατο, 22 Απριλίου 2023 - 15:44
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και στο μπάσκετ Γυναικών. Η κατάκτηση, με χαρακτηριστική άνεση, και του φετινού πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, το αποδεικνύει περίτρανα. Όπως απέδειξε ότι ο Ολυμπιακός δεν μένει στάσιμος, αλλά διαρκώς κοιτάζει να βελτιώνεται. Στο πλαίσιο αυτό, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν, την Ελλάδα, την Ευρώπη και όλα όσα θα έρθουν, έχει ήδη αρχίσει. Και οι πρώτες σκέψεις έχουν να κάνουν με τις αποχωρήσεις.

Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, δεν θα συνεχίσουν η αρχηγός, Εβίνα Σταμάτη, καθώς και η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου. Για την αρχηγό μπορεί να πει κανείς ότι… έκλεισε ο κύκλος. Μετά από χρόνια στην ομάδα, με τίτλους, με μεγάλες επιτυχίες, ήρθε η ώρα για να χωρίσουν οι δρόμοι Ολυμπιακού και Σταμάτη. Όσον αφορά τη Σταμολάμπρου, πρόθεση του Θάνου Νίκλα είναι να βασιστεί σε 2άρι από το εξωτερικό, για τη νέα σεζόν. Γεγονός που σημαίνει ότι ο χρόνος συμμετοχής της θα μειωνόταν αισθητά, τη νέα σεζόν. Σε αυτό το πλαίσιο, με τον σχεδιασμό του προπονητή του Ολυμπιακού να στρέφεται σε άλλες λύσεις για το «2», οι δρόμοι του Θρύλο και της Άννας-Νίκης χωρίζουν. Επίσης ένας κύκλος κλείνει. Γεμάτος επιτυχίες και διακρίσεις, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι αποχωρήσεις που θα γίνουν. Η Κάιλι Σουκ, η Αΐνα Αγιούσο, η Μαρία Αυτζή, η Ευαγγελία Βαμβακά είναι βέβαιο ότι τη νέα σεζόν δεν θα φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και φυσικά η αναζήτηση παικτριών, οι οποίες όχι απλώς θα καλύψουν τα κενά των προαναφερθεισών, αλλά θα δώσουν ακόμη περισσότερα πράγματα στην ομάδα, είναι σε εξέλιξη. Ο Ολυμπιακός απέδειξε, με την έλευση της Γκούσταφσον, ότι δεν έχει «ταβάνι» στα μεταγραφικά του και πως πάντα στοχεύει στο καλύτερο. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα και αφού έχουμε πλέον αναλύσει το κεφάλαιο «αποχωρήσεις», προσεχώς θα συζητήσουμε εκτενέστερα το κομμάτι «προσθήκες» ή/και «αλλαγές».

Το μόνο βέβαιο είναι ότι όλες οι προσπάθειες της Διοίκησης του Ολυμπιακού γίνονται, για να συνεχίσει η ομάδα να κατακτά την κορυφή. Μείνετε συντονισμένοι…

Διαβάστε επίσης