Ντουντούκα
Εμείς αστέρα, εσείς... καναπέ... Που να πάτε κιόλας, με το lockdown...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Σωστά... Αν δεν άνοιγαν τα μπουζούκια και τα κλαμπ θα χανόταν...

Σωστά... Αν δεν άνοιγαν τα μπουζούκια και τα κλαμπ θα χανόταν...
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 - 15:04

Σε «μάχη» με την κοινή λογική βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και στη μέση η προπαγάνδα, η οποία παίρνει όποια άποψη τη βολεύει και την κάνει τίτλο… Οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, πολλές από αυτές, δηλαδή, δίνουν «μάχη» για επιβίωσή τους και αναζητούν εναγωνίως την επιστροφή ενός ποσοστού των φιλάθλων, στις εξέδρες, για να πάρουν κάποια έσοδα, από τα εισιτήρια και να μπορέσουν να σταθούν λιγάκι στα πόδια τους.

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς λέει… «δεν χάθηκε ο κόσμος να γίνουν τα Play Offs και τα Play Outs όπως είναι αν είναι να μας πουν “παιδιά καλύτερα να μην το ρισκάρουμε τώρα που τελειώνουν οι αγώνες”…». Και φυσικά η προπαγάνδα το έκανε τίτλο. Σιγά μην έχανε...

Σωστά. Ομάδες μπορεί να είναι στα όριά τους οικονομικά, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, αλλά… «δεν χάθηκε ο κόσμος». Ενώ αν δεν άνοιγαν μπαρ, κλαμπ, μπουζούκια, για να είναι ο ένας επάνω στον άλλο και να γίνεται… χαμός από τον συνωστισμό, θα χανόταν…

Τουλάχιστον στο γήπεδο μπορεί να εφαρμοστεί ένα πολύ πιο αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας. Με αποστάσεις, με σεκιούριτι που θα είναι εκεί για να φροντίζουν να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, οι έλεγχοι, οι αποστάσεις. Με την αστυνομία παρούσα, όπως πάντα, να ελέγξει οτιδήποτε πάει κόντρα στη νομιμότητα και το υγειονομικό πρωτόκολλο. Και έτσι ΟΛΟΙ θα είναι κερδισμένοι!

Αλλά, εντάξει. Ας βουλιάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ας χρειάζεται επειγόντως μία τόνωση… Να κερδίσει και εκείνο, αλλά και η χώρα, βγάζοντας προς τα έξω μία ωραία, οργανωμένη εικόνα στον αθλητισμό. Με γνώμονα όχι μόνο το τώρα, αλλά και το «αύριο».

Δεν χάθηκε και ο κόσμος…

Διαβάστε επίσης