Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ντέταρι στον Θρύλο!

Ο Ντέταρι στον Θρύλο!
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011 - 17:07

Μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές του Ολυμπιακού είχε γίνει το καλοκαίρι του 1988… Ο Θρύλος είχε καταφέρει σαν σήμερα (13/07/1988) να κλείσει τον Λάγιος Ντέταρι, έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που έχουν περάσει από τα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ο Ντέταρι ήταν από τα τοπ ονόματα της εποχής και συγκαταλέγονταν στην κατηγορία του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Τότε, ο Ολυμπιακός είχε δώσει ποσό – ρεκόρ για την εποχή, αφού είχαν δαπανηθεί περίπου 1,5 δισ. δραχμές για την απόκτηση του Ούγγρου μέσου.

Η συμφωνία με τον Ντέταρι είχε προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στους ΓΑΥΡΟΥΣ και περίπου 50.000 ήταν στον Πειραιά για να τον υποδεχτούν. Η παρουσίαση του είχε γίνει στο Δημαρχείο και επικρατούσε πανικός. Όλοι ήταν στους δρόμους και είχαν υποδεχτεί όπως έπρεπε να τον παικταρά!

Τη πρώτη χρονιά στο πρωτάθλημα, ο Ντέταρι έπαιξε 27 παιχνίδια και έβαλε 15 τέρματα, ενώ τη δεύτερη 34 και σκόραρε 20 γκολ! Στην Ευρώπη αγωνίστηκε σε 6 παιχνίδια στο UEFA και πέτυχε 2 γκολ.

Εδώ πρέπει να πούμε πως το αστέρι από την Ουγγαρία είχε σημειώσει και 3 τέρματα επί του Παναθηναϊκού, ενώ άλλο ένα επί της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα!

Αναφορικά με τις κατακτήσεις; Είχε πάρει το Κύπελλο του 1990 κόντρα στον ΟΦΗ, έχοντας αποκλείσει μεταξύ άλλων και τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, στον τελικό (νίκη 4-2) κατάφερε να βρει… δίχτυα στο 29’ και στο 89’ και αποτέλεσε τον πρωταγωνιστεί της αναμέτρησης.

Δεν θα ξεχάσει ποτέ κανείς ΓΑΥΡΟΣ τον Λάγιος Ντέταρι.

Δείτε βίντεο:

Διαβάστε επίσης

Άριστη εξυπηρέτηση

Άριστη εξυπηρέτηση

Δεν το έχουμε συναντήσει και σε πολλά γήπεδα και οφείλουμε να το καταγράψουμε. Άψογη η συμπεριφορά του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Πανιώνιος.