Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο «Μέντι» θέλει να γράψει ιστορία!

Ο «Μέντι» θέλει να γράψει ιστορία!
Τρίτη, 7 Μαΐου 2024 - 23:16

«Χρυσή» σελίδα στην ιστορία του έγραψε ο Ολυμπιακός, την Μεγάλη Πέμπτη (2/5), αφού «διέλυσε» με 4-2 την Άστον Βίλα στο «Villa Park», στον πρώτο ημιτελικό του Conference League και απέκτησε πολύ σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό, στην «Opap Arena». Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία/επιτυχία του Θρύλου έχει, ξεκάθαρα, τη «σφραγίδα» του «στρατηγού» Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

O Βάσκος τεχνικός χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα, βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει κάτι που ελάχιστοι προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου έχουν καταφέρει. Να βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε ευρωπαϊκό τελικό με διαφορετικές ομάδες. Μόλις τρεις προπονητές μέχρι τώρα έχουν κάνει κάτι τέτοιο.

Πρώτος το έκανε, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ το 1999 πήγε με την Μαγιόρκα στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων και το 2000 στον τελικό του Champions League με τη Βαλένθια. Μετά ο Ράφα Μπενίτεθ οδήγησε την Βαλένθια στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2004 και έναν χρόνο μετά την Λίβερπουλ σε αυτόν του Champions League. Τελευταίος που κατάφερε κάτι τέτοιο ήταν ο Τόμας Τούχελ και μάλιστα στο Champions League πηγαίνοντας με την Παρί Σεν Ζερμέν το 2020 και με την Τσέλσι το 2021.

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να προκριθεί την Πέμπτη τότε το όνομα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα μπει σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη ιδιαίτερη λίστα.

Διαβάστε επίσης