Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έγραψε τέσσερα

Έγραψε τέσσερα
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011 - 21:35

Τα ματς με τον ΠΑΟ, ειδικά στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», από την εποχή που ήταν στάδιο έως και τώρα, έχουν πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους ΓΑΥΡΟΥΣ. Διότι οι νίκες με τον πελάτη κατέχουν ξεχωριστή θέση στη σχετική λίστα των χιλιάδων νικών που έχει σημειώσει η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα στην ιστορία της.

Κι επειδή το πρώτο φετινό ματς πλησιάζει -θα γίνει μεθαύριο- ο «ΓΑΥΡΟΣ» κάνει αναδρομή στο… παρελθόν των αγώνων με τον πελάτη. Εκεί που ο Θρύλος έχει γλεντήσει πολλές φορές τον αιώνιο αντίπαλό του, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Κάτι που έκανε και πριν από σχεδόν 36 χρόνια, στις 7 Δεκεμβρίου 1975.

Η αναμέτρηση διεξήχθη στον Ναό, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, σε μια μεταβατική σεζόν για τον Ολυμπιακό, μετά την κατάκτηση των τριών συνεχόμενων πρωταθλημάτων (1973, 1974 και 1975) και την αποχώρηση του μεγάλου προέδρου Νίκου Γουλανδρή. Παρ’ όλα αυτά το σκηνικό ήταν το γνωστό, όταν οι «πράσινοι» επισκέπτονται το Φάληρο. Δηλαδή να δεχθούν πολλά γκολ και να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι!

Κάτι ανάλογο έγινε και στο συγκεκριμένο ματς, με τον Θρύλο να προηγείται νωρίς. Μόλις στο 8’, η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή, στο ημικύκλιο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέτρος Καραβίτης και με αριστοτεχνικό τρόπο, έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κωνσταντίνου που δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό (1-0).

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε προσωρινά (1-1) με την κεφαλιά του Γραμμού (27’), αλλά αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν το μεγάλο του λάθος. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν φορτσάρει, αλλά μετά το γκολ ξέσπασαν! Αρχικά ήταν ο Μιχάλης Κρητικόπουλος που έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (39’) με σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 2-1, ενώ με το ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου (47’) ο Πάμπος Παμπουλής πέτυχε το 3-1 με προβολή. Το πάρτι των «ερυθρόλευκων» δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς στο 56’ ο Γιώργος Βασιλόπουλος μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και πλάσαρε τον Κωνσταντίνου, κάνοντας το 4-1 για τον Θρύλο. Το μόνο που κατάφεραν οι «πράσινοι» ήταν να μειώσουν σε 4-2 με κεφαλιά του Αντωνιάδη (75’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κελεσίδης, Σιώκος, Συνετόπουλος, Αγγελής, Βασιλόπουλος, Καραβίτης, Λιόλιος, Κρητικόπουλος (62’ Αϊδινίου), Γκλέζος, Δεληκάρης, Λοσάντα (24’ Παμπουλής).

Διαβάστε επίσης

Ντάρκο, ψυχάρα...

Ντάρκο, ψυχάρα...

Τα γενέθλιά του έχει την Παρασκευή (μια μέρα πριν το ντέρμπι) ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς που έκλεισε τα 38 του χρόνια.

Κρατάει το «Καρεμπέ»

Κρατάει το «Καρεμπέ»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ με την Αντριάνα Σκλεναρίκοβα αποτέλεσαν ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια.

Άδικο το 4-0

Άδικο το 4-0

Ο Ολυμπιακός το 1967 είχε... διασύρει τον Παναθηναϊκό με 4-0, σκορ το οποίο ήταν μικρό με τις ευκαιρίες που είχε...

Η τρομπέτα ηχεί ακόμα

Η τρομπέτα ηχεί ακόμα

Ο Βασίλης Δουρίδας, γνωστότερος ως Αττίλιο αποτέλεσε μία από τις πιο θρυλικές μορφές στο Λιμάνι.