Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο σπάνιος κύριος Καμπιάσο

Ο σπάνιος κύριος Καμπιάσο
Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015 - 20:30

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Το ματς με τον Παναιγιάλειο τελείωνε. Είχαμε φτάσει στο 90’, άντε στο 89’, και ο Ολυμπιακός ήταν ήδη μπροστά με 4-0. Το 99% των ποδοσφαιριστών θα κοίταγαν με νοσταλγία τη φυσούνα: σφύρα, ρε μπαγάσα, να κάνουμε κανένα ντουζάκι. Ο Καμπιάσο προφανώς και ανήκει σε μια σπάνια κατηγορία παικτών. Σε αυτό το 1% που όσο πατούν στο χορτάρι τα δίνουν όλα. Ακόμα και αν έχει παίξει σε ομάδες-κολοσσούς και σήμερα ταλαιπωρείται σε γήπεδα σαν του Αιγίου.

Γι’ αυτό και πήγε ο μπαγάσας και τα έβαλε με τρία πιτσιρίκια στα χασομέρια. Δεν ήθελε να χάσει την μπάλα, δεν ήθελε να αφήσει ούτε μισή φάση να περάσει χαμένη. Γιατί ανήκει σε αυτό το σπάνιο 1%. Εδώ ο μπαγάσας έχει παίξει στη Ρεάλ, έχει παίξει στην Ιντερ, έχει πάρει Champions League, έχει παίξει σε Μουντιάλ και Κόπα Αμέρικα και τον βλέπεις στα 35 του να βάζει γκολ στον Παναιγιάλειο και να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί. Μην ψάχνετε μετά να βρείτε γιατί ο τύπος αυτός έβγαλε μια χρονιά πέρυσι στην Αγγλία με 35 συμμετοχές. Εκεί που και οι πιτσιρικάδες κλατάρουν, αυτός πετούσε φωτιές.

Ο Καμπιάσο ζει για την μπάλα και αυτό το καταλαβαίνεις σε γήπεδα σαν κι αυτά του Αιγίου. Και όλα αυτά ενώ περιμένει υπομονετικά τη σειρά του να μπει στο ροτέισον του Σίλβα, έτσι; Δεν είναι κανένας που έχει εξασφαλισμένη θέση στην 11άδα. Ισα-ίσα που ο Πορτογάλος τον έχει λίγο περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν στην απ’ έξω. Κι όμως. Ούτε μούτρα ούτε ίντριγκες και γκρίνιες. Μόνο μπάλα και ιδρώτας. Αντε μετά να είσαι πιτσιρικάς, να βλέπεις τον Καμπιάσο να κάνει τέτοια πράγματα σε τέτοια γήπεδα και να θες και κάνεις το κορόιδο.

Αμ, δεν μπορείς. Πώς να λουφάρεις όταν ο άλλος που έχει σηκώσει την κούπα με τα αυτιά τρέχει τους αντιπάλους του μέχρι το 90’; Αλλά είπαμε, ο Καμπιάσο δεν είναι ένας κανονικός παίκτης. Ανήκει σε αυτήν την κατηγορία του 1% που ζουν και αναπνέουν μόνο για την μπάλα!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στη 04/12/2015)

Διαβάστε επίσης

Στην Θράκη ο Θρύλος!

Στην Θράκη ο Θρύλος!

Λίγο πριν από τις 19:00 η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και από εκεί οδικώς για την πόλη της Κομοτηνής.

Εκτός οι Πάρντο και Φουστέρ

Εκτός οι Πάρντο και Φουστέρ

Ο Κολομβιανός προπονήθηκε κανονικά, αλλά έμεινε εκτός αποστολής για λόγους τακτικής, ενώ ο Ισπανός αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο.

Με Μποτία στην Κομοτηνή

Με Μποτία στην Κομοτηνή

Το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας του Θρύλου για τον αγώνα ενάντια στον Πανθρακικό.