Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα ντέρμπι του Μάρκο Σίλβα

Τα ντέρμπι του Μάρκο Σίλβα
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 - 18:57

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

Η προετοιμασία και η διαχείριση των ντέρμπι του Ολυμπιακού από τον Μάρκο Σίλβα είναι υποδειγματική. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει με βάση τα αποτελέσματα των «ερυθρόλευκων» στα δύο ραντεβού με τον ΠΑΟΚ (νίκες στη Θεσσαλονίκη με 2-0 και στο Φάληρο με 1-0) και στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου με την ΑΕΚ (θρίαμβος στο Καραϊσκάκη με 4-0). Τρεις επιτυχίες δίχως να έχει παραβιαστεί η εστία των Πειραιωτών, είναι αν μη τι άλλο σπουδαίο επίτευγμα.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να αναδείξουμε δύο στοιχεία τα οποία συνδέονται άμεσα με την αποτελεσματικότητα των «ερυθρόλευκων» στους αγώνες με τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας στη Superleague. Το ένα αφορά στην «ακτινογράφηση» του αντιπάλου και την ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού του στους ποδοσφαιριστές. Ο Μάρκο Σίλβα και οι συνεργάτες του προσεγγίζουν σε βάθος τα «συν και τα πλην» του και τα προσφέρουν στο… πιάτο των παικτών. Ετσι, γνωρίζουν επακριβώς τι θα πρέπει να προσέξουν, αλλά και πού να «χτυπήσουν» στη διάρκεια των ντέρμπι ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χωρίς υπερβολή, το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού περνάει όλη την ημέρα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για να αποκρυπτογραφήσει το πλάνο και τη στρατηγική του επόμενου αντιπάλου. Κάτι που συνέβη και χθες, αφού μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης, ο Πορτογάλος τεχνικός και οι βοηθοί έμειναν για πολλές ώρες ακόμη στη βάση τους για να μελετήσουν σε βάθος το παιχνίδι της ΑΕΚ.

Το δεύτερο στοιχείο που οφείλουμε να αναδείξουμε είναι η ψυχοσύνθεση των ποδοσφαιριστών των Πειραιωτών. Εχουν τη νοοτροπία του νικητή και παίζουν για το τρίποντο παντού, κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Μπορούν να λειτουργούν κατ' αυτόν τον τρόπο, επειδή διαθέτουν μεγάλη ποιότητα. Ετσι, είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις οποιουδήποτε αγώνα. Αλλωστε, εκτός από τα ντέρμπι, το διαπιστώσαμε με τον πλέον εμφατικό τρόπο και στις υποχρεώσεις τους στη φάση των ομίλων του Champions League. Εχουμε τη βεβαιότητα πως θα πορευτούν με την ίδια λογική και στο αυριανό ντέρμπι του ΟΑΚΑ για να φθάσουν στην 21η νίκη τους σε 22 αγωνιστικές.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/02/2016)

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο μεγατόνων!

Σκάνδαλο μεγατόνων!

Αν ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική για το φανταστικό αναπτήρα στα Περιβόλια, τότε η ΑΕΚ για το μαχαίρωμα του οπαδού του Ατρομήτου στο Περιστέρι πόσο πρέπει να τιμωρηθεί;

Συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων

Συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων

Οι ΓΑΥΡΟΙ μπορούν να τα προμηθευτούν τα μαγικά χαρτάκια για τον αγώνα με την Αντερλεχτ από το ίντερνετ, ενώ από τη Δευτέρα θα υπάρχουν και στα εκδοτήρια του Ναού.