Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Τα πράγματα δυσκόλεψαν όταν μείναμε με έναν παίκτη λιγότερο»

«Τα πράγματα δυσκόλεψαν όταν μείναμε με έναν παίκτη λιγότερο»
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 - 00:40

Την πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του, εξέφρασε ο Πάουλο Μπέντο στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ. Ο Πορτογάλος τεχνικός, ωστόσο, τόνισε ότι οι παίκτες του δεν ήταν κινητικοί και δεν έκαναν στον αγωνιστικό χώρο αυτά που συνηθίζουν να κάνουν. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην αποβολή του Μποτία και όπως τόνισε χαρακτηριστικά τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά όταν ο Ολυμπιακός έμεινε με έναν παίκτη λιγότερο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την εικόνα του Ολυμπιακού: «Από την άποψη της συμπεριφοράς των παικτών και τη στάση τους, ναι! Πιστεύω ότι πάλεψαν πολύ και προσπάθησαν για το καλό αποτέλεσμα. Από την άποψη της απόδοσης και της εικόνας του παιχνιδιού, θα μπορούσα να πω ότι χωρίζεται σε δύο μέρη. Από την αμυντική λειτουργία θα έπρεπε να είμαστε ικανοποιημένοι και από την στρατηγική και από την οργάνωση που είχε η άμυνά μας, γιατί προσπαθήσαμε πάρα πολύ και σταθήκαμε καλά. Μέχρι βέβαια που μείναμε με παίκτη λιγότερο γιατί από εκεί και πέρα τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ για εμάς. Από την άποψη της επίθεσης, δεν κάνουμε αυτά που συνηθίζουμε να κάνουμε. Δεν ήμασταν αρκετά κινητικοί, δεν ήμασταν αρκετά επιθετικοί, δεν κάναμε αυτά που πρέπει να κάνουμε μέσα σε ένα παιχνίδι για να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε, ενώ είχαμε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα σε αρκετά σημεία, δεν καταφέραμε να οργανώσουμε καλά την επίθεσή μας. Τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ όταν μείναμε με έναν παίκτη λιγότερο. Από την στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ, ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε το αποτέλεσμα που είχε μεταφέροντας την άμυνά του πιο πίσω. Εν κατακλείδι, ενώ είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και από την αμυντική μας λειτουργία, δεν είμαστε τόσο ευχαριστημένοι από την επιθετική λειτουργία».

Για το επιθετικό κομμάτι της ομάδας: «Είναι γεγονός ότι στα τελευταία δύο ματς δεν έχουμε βάλει γκολ, αλλά δεν θα συγκρίνουμε την επιθετική μας λειτουργία ανάμεσα σε αυτά τα δύο ματς. Την Πέμπτη αν και δεν σκοράραμε, ήμασταν κινητικοί και επιθετικοί, είχαμε διάθεση, περισσότερη επιθετική λειτουργία και περισσότερες φάσεις. Σήμερα δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Το μεγαλύτερό μας λάθος ήταν ότι "αρνηθήκαμε" να παίξουμε όπως προπονούμαστε, όπως συνηθίζουμε και όπως είχαμε την πρόθεση να κάνουμε σήμερα. Αυτό είναι ένα λάθος που δεν πρέπει να επαναλάβουμε στον επόμενο αγώνα. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα για να δούμε πώς θα διορθώσουμε τα λάθη μας στην επιθετική λειτουργία και για το πώς θα παίξουμε την Πέμπτη. Δεν γίνεται να συγκρίνουμε αυτά τα ματς. Συνηθίζουμε να έχουμε καλύτερη επιθετική οργάνωση στα παιχνίδια μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο επόμενο ματς. Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε σήμερα, όμως παρόλο που δεν σκοράραμε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν πιστεύω πως συγκρίνεται ο τρόπος που παίξαμε».

Για το γεγονός ότι οι τρεις αλλαγές ήταν από παιδιά της Ακαδημίας: «Όχι, ήταν απόφαση στρατηγικής, αλλά και λόγω του ότι τον τελευταίο καιρό επειδή έχουμε πολλές υποχρεώσεις, πρέπει να γίνονται αλλαγές για να βοηθήσουμε τη φυσική τους κατάσταση. Αν τους θεωρούσαμε ανώριμους για τέτοια ματς δεν θα τους είχαμε χρησιμοποιήσει σήμερα σε μία δύσκολη στιγμή του αγώνα. Αν τους βάζαμε από την αρχή ίσως μετά να έβγαιναν. Το ότι τους έβαλα στον αγώνα, δείχνει ότι τους έχουμε εμπιστοσύνη και μπορούν να βοηθήσουν στο ματς και στον ρυθμό. Σε πολλές από τις φάσεις που δημιουργήθηκαν στο τέλος, ήταν δραστήριοι και προσπάθησαν να δώσουν ενέργεια στην ομάδα. Είμαστε ευχαριστημένοι, είναι παιδιά ώριμα και μπορούν να συνεισφέρουν στο παιχνίδι μας. Ήταν απόφαση στρατηγικής λοιπόν το να μην ξεκινήσουν. Κάνουμε κάποιες αναγκαστικές αλλαγές στην ενδεκάδα, γιατί από τον Γενάρη έχουμε παιχνίδια ανά τρεις και τέσσερις μέρες».

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε σήμερα στον «ΓΑΥΡΟ»

Διαβάστε σήμερα στον «ΓΑΥΡΟ»

Όλο το ρεπορτάζ και όλα όσα δεν είδατε από το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη σφαγή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, στον «ΓΑΥΡΟ» που κυκλοφορεί.

«Ανέβηκε» ο Πορτογάλος

«Ανέβηκε» ο Πορτογάλος

Παρά την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ, ο Πάουλο Μπέντο πήρε κι άλλους πόντους και μπήκε στην πρώτη 100άδα της λίστας με τους καλύτερους προπονητές παγκοσμίως.

Πρόβλημα με Ντα Κόστα

Πρόβλημα με Ντα Κόστα

Ο Μαροκινός στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με την ΑΕΚ αντιμετώπισε πρόβλημα στο πόδι και αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις για να φανεί το μέγεθος του τραυματισμού του.