Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ταχύτητα για γρήγορη ανάπτυξη

Ταχύτητα για γρήγορη ανάπτυξη
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 - 22:51

ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΖΕΕΦΕΛΝΤ:ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μία ομάδα θα πρέπει να λειτουργεί συνολικά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Αυτό θέλει ο Μπέσνικ Χάσι και για την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού. Εχοντας εστιάσει τη δουλειά του στη γραμμή κρούσης δείχνει πως τα πάντα θέλουν να ξεκινούν από πίσω. Ακόμα και ο τερματοφύλακας είναι σημαντικός σε αυτό. Δηλαδή ο γκολκίπερ όταν θα πρέπει να παίξει την μπάλα με τα πόδια, θα πρέπει να έχει σωστή επιλογή και πάσα που δεν θα τη διεκδικήσει ο αντίπαλος. Εχει κάνει πολλές παρατηρήσεις σε Χουτεσιώτη, Σκαφίδα όταν εκείνοι έκαναν λάθος πάσα ή βιάστηκαν να δώσουν την μπάλα, με αποτέλεσμα η επιλογή του να μην είναι ορθή.

Στη χθεσινή προπόνηση εκείνο που δούλεψε πολύ ο Χάσι είναι πώς η ομάδα θα χτυπήσει στην κόντρα όταν ο αντίπαλος έχει βγει στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό πως έχοντας χωρίσει τους παίκτες σε δύο ομάδες, έβαλε τη μία να εκδηλώνει επίθεση και να κάνει γέμισμα προς την άμυνα. Εκεί οι στόπερ θα έπρεπε να βγάλουν σωστά την μπάλα από τα καρέ. Με κεφαλιά ο κεντρικός αμυντικός έπρεπε να βρει είτε τον ακραίο μπακ είτε τον χαφ. Με 3-4 πάσες ήθελε να εκδηλωθεί επίθεση κυρίως από τα άκρα, με τον μπακ να έχει ανέβει και τον επιθετικό που θα είχε τραβηχτεί στο ύψος της μεσαίας γραμμής, διότι θα ήταν σε θέση άμυνας να συμμετέχει στην ανάπτυξη.

Αλλες φορές έβγαινε ο φορ σε θέση βολής και άλλες ο επιτελικός μέσος ή ο ακραίος εξτρέμ. Ηθελε όμως ταχύτητα και να βγαίνει η μπάλα γρήγορα από την άμυνα έτσι ώστε η ομάδα να βρίσκει χώρους και ανοργάνωτο τον αντίπαλο. Γι’ αυτό σε ένα σημείο που οι ποδοσφαιριστές του καθυστέρησαν, ο Μπέσνικ Χάσι τους είπε: «Θέλω ταχύτητα, αν καθυστερούμε τώρα δεν έχει νόημα. Πάμε να βγάλουμε κόντρα επίθεση και πρέπει να είμαστε γρήγοροι».

Ο Μπέσικ Χάσι δουλεύει αρκετές πιθανές επιθέσεις και φυσικά για να βγουν όλα αυτά στο χορτάρι χρειάζεται συγκέντρωση απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει άπαντες να κάνουν σωστές πάσες, να έχουν το μυαλό τους στο παιχνίδι και να βλέπουν γήπεδο. Οι στόπερ, λοιπόν, έχει αποδειχτεί από την πρώτη στιγμή πως θα έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Αν η μπάλα βγει σωστά από την άμυνα και οι υπόλοιποι λειτουργήσουν όπως θέλει, είναι βέβαιο ότι σε ανοιχτό γήπεδο θα γίνουν ζημιές. Πάντως το πλάνο του είναι ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή. Ομάδα που θα παίζει επιθετικά και θα βγαίνει γρήγορα στη κόντρα όταν χρειάζεται.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 19/06/2017)

Διαβάστε επίσης

Γύρισε με πάθος για να μείνει ο Κασάμι

Γύρισε με πάθος για να μείνει ο Κασάμι

«Φτιαγμένος» ο Ελβετός χαφ, ξεχωρίζει καθημερινά στις προπονήσεις και παλεύει να κερδίσει θέση στο ρόστερ - Πιο ώριμος και πιο συνειδητοποιημένος από ποτέ ο ποιοτικός Ελβετός χαφ

Επίσημα στην Λεγκανές ο Σιόβας

Επίσημα στην Λεγκανές ο Σιόβας

Ο Ελληνας αμυντικός, ο οποίος τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός από τον Ολυμπιακό στην Λεγκανές ανακοινώθηκε επίσημα με κανονική μεταγραφή στην ισπανική ομάδα.