Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Να μας πει ο Βετάκης στο σάιτ που δουλεύει ποιος τον πληρώνει»

«Να μας πει ο Βετάκης στο σάιτ που δουλεύει ποιος τον πληρώνει»
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 - 23:24

Για τον δημοσιογράφο του sdna, Σωτήρη Βεττάκη τοποθετήθηκε ο Κώστας Καραπαπάς με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός πρότεινε στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο να βγει και να πει αν θα πάει στην ΕΡΤ με βύσμα Υπουργό, καθώς και να πει ποιος τον πληρώνει στο σάιτ που δουλεύει;

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Δάκρυσα με την ιστορία του διωγμού του δημοσιογράφου Βεττάκη του sdna απο "TA NEA". Προτείνω τα εξής: Α. Να μας πεί αν θα πάει στην ΕΡΤ με βύσμα Υπουργό στον οποίο σαν δημοσιογράφος θα έπρεπε να ασκεί κριτική και Β. Μπορεί να μας πεί στο σάιτ που δουλεύει ποιός τον πληρώνει; Απο που έρχονται τα λεφτά ρε ανεξάρτητε λειτουργέ της δημοσιογραφίας; Απο πού;»

Να σημειωθεί, ότι στα κείμενα του εν λόγω δημοσιογράφου για κάποιο λόγο… εξαφανίζονται σχόλια αναγνωστών ένα από τα οποία είναι το παρακάτω:

Κύριε Βετάκη...

Προ ημερών σας υπερασπίστηκε-εξύμνησε ο συνάδελφός σας Κώστας Κεφαλογιάννης σε άρθρο του με τίτλο: «Δύσκολοι καιροί για δημοσιογράφους»

Με αφορμή αυτό το άρθρο εκείνη την ημέρα μπήκα στον πειρασμό να γράψω το παρακάτω κείμενο:

«Οι τα φαιά φορούντες και περί ηθικής λαλούντες»

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης -οικτίροντας & ηθικολογώντας once more- προσπαθεί να πείσει νοήμονες συμπαντικούς οργανισμούς (προφανώς όχι μόνιμους αναγνώστες του)...

οτι ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΕΤΑΚΗΣ αμέσως μόλις τελειώσει την full time job του στις Εκκενώσεις Βόθρων (#SDNA)...

και χωρίς να αλλάξει τα ρούχα εργασίας του(γεμάτα ασβέστη, αυλακιώτη και άλλα κόπρανα και ακαθαρσίες),

όχι μόνο θα μπορούσε αλλά θα έπρεπε (ως part time job)...

να μπει στο φημισμένο Roger & Gallet (ΤΑ ΝΕΑ) και να αρχίσει να πουλάει στους πελάτες τα διάσημα αρωματικά σαπούνια του οίκου.

Τέλος...

σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενα του Κεφαλογιάννη...

όλη αυτή τη διαδικασία -εκτος από τις εκκενώσεις βόθρων- θα έπρεπε να την χρηματοδοτεί ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ,

κι εφόσον αρνηθεί να το κάνει...

τότε ο «ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ είναι ΑΝΗΘΙΚΟΣ».

Αυτό που περιγράφω εδώ παραπάνω θυμίζει τον υπερβατολογικό ιδεαλισμό του Καντ.

Ο Νίτσε, τοποθετήθηκε επι του θέματος ως εξής: «Ο ιδεαλιστής είναι αδιόρθωτος... αν τον διώξουν από τον παράδεισό του εξιδανικεύει την κόλαση».

Με άλλα λόγια...

«Ιδεαλιστής» είναι κάποιος που επειδή βλέπει ότι το τριαντάφυλλο είναι πιο ωραίο από το λάχανο, πιστεύει ότι θα κάνει και καλύτερη σούπα.... ]

Στο σημερινό σας άρθρο γράφετε: «Το δίλημμα δεν ήταν NEA του ΔΟΛ ή sdna.gr αλλά ΝΕΑ της Alter Ego ή sdna.gr. Εντελώς διαφορετικό το ένα με το άλλο. Από κάθε πλευρά».

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΚΥΡΙΕ ΒΕΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ:

ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΒΟΘΡΩΝ (#SDNA) ή Roger & Gallet (ΤΑ ΝΕΑ).

Και θα σας το αναλύσω παρακάτω...

Γράφετε: «...απαίτηση της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας για παραίτηση από το #SDNA.... Άλλο να σε «φεύγουν» μετά 29 χρόνια κι άλλο έπειτα από 3 μήνες....”

Όπως είναι ευρέως γνωστό κύριε Βετάκη σας ζητήθηκε να παραιτηθείτε από το #SDNA αν θέλετε να συνεχίσετε να δουλεύετε στην εφημερίδα.

Λέτε να μη γνώριζε η Alter ego τα φιλοπαναθηναϊκά σας αισθήματα, τη φήμη που σας συνοδεύει ως «υποχείριο της μασονίας του Βασιλακόπουλου», ως υπέρμαχο της «παράγκας του ΦΑΡΟΥ» και τη θερμή σας υποστήριξη-εκθείαση (σε παρεξηγήσιμο βαθμό) στον ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σταύρο Κοντονή... που εκτός απ’ το ότι «πέρασε» φωτογραφικές τροπολογίες και διατάξεις που είχαν σκοπό να πλήξουν τον Ολυμπιακό... έφτασε σε σημείο μέχρι και να επιλέξει ο ίδιος τους επόπτες γραμμών στον τελικό κυπέλου προκειμένου να στερήσει ένα ακόμη τρόπαιο από τον μισητό -για τον ίδιο- σύλλογο του Πειραιά ...!!!

Εσείς ο ίδιος γράφετε: «...ένα βράδυ, ήρθε πάνω από το γραφείο ο τότε διευθυντής της εφημερίδας και μου είπε χαμογελώντας: «τον πας σφαίρα τον Κοντονή στα κείμενα σου…»

Οι κακοπροαίρετοι λένε ότι ο υπουργός της καρδιάς σας σας έχει υποσχεθεί διευθυντική θέση στην ΕΡΤ προκειμένου να ανταμείψει την ακλόνητη αφοσίωση και το θαυμασμό σας προς το πρόσωπό του... αλλά ας μη δώσουμε σημασία σε κακόβουλα σχόλια.

Παρόλα αυτά η Aler ego σας ζήτησε να συνεχίσετε να εργάζεστε στην εφημερίδα...!!!

Αν είχατε δεχθεί τη θέση εργασίας που σας προσφέρθηκε στο πρώτο κρούσμα λογοκρισίας θα είχατε κάθε λόγο να την καυτηριάσετε -όπως στο σημερινό άρθρο σας- και να παραιτηθείτε.

Η Alger ego κύριε Βετάκη σεβάστηκε τα 29 χρόνια προσφοράς σας στην ελεύθερη έκφραση και στην άρρηκτη σχέση ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ την οποία υπηρετήσατε στο παρελθόν.

Σεβάστηκε την προσφορά σας κι εσάς προσωπικά... και μόνο με την θέση εργασίας που σας πρόσφερε γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω μελανά σημεία που σας αγγίζουν.

Όμως θα ήταν φύσει αδύνατο να δεχθεί ότι ένας εργαζόμενός της αποτελεί ταυτόχρονα γρανάζι του προπαγανδιστικού μηχανισμού του Σαββίδη, οτι εξακολουθεί να είναι μέλος μιας ομάδας δημοσιογράφων με παραβατικές συμπεριφορές... που υποστηρίζει με τη δουλειά του ένα σαιτ ειδικού σκοπού με μοναδικό λόγο ύπαρξης την παραγωγή και εκτόξευση τόνων λάσπης προς την κατεύθυνση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και του ΜΑΡΙΝΑΚΗ.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΕΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΛΗΜΜΑ ΚΥΡΙΕ ΒΕΤΑΚΗ...

Ήταν αυτονόητο ότι θα έπρεπε να επιλέξετε αυτο που εσείς ο ίδιος περιγράφετε ως: «Το κορυφαίο μαγαζί της χώρας...!!! Με δημοσιογράφους κολοσσούς, που δίδασκαν ήθος και συνέπεια».

Οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να εργάζονται στην εφημερίδα κύριε Βετάκη.

Εσείς όμως ΟΧΙ.

ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΒΙΑΣΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΘΕΤΩ:

Ποιος είναι ο λόγος που επιλέξατε να εργαστείτε σε ένα μέσο πλημμυρισμένο από «εμβληματικές» φωνές οι οποίες αντηχούν ως ιδιοτελείς, υστερόβουλες και κατά παραγγελία ιαχές και που εσείς ο ίδιος γράφετε ότι όχι μόνο διαφωνείτε αλλά και δεν αποδέχεστε...???

Ποιος είναι ο λόγος που απορρίψατε τη θέση εργασίας στην εφημερίδα με τις αδιαπραγμάτευτες αξίες και την ηθική χωρίς μεταβλητό πρόσημο...???

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που επιλέξατε να συνεχίσετε να εργάζεστε σε ένα μέσο που απευθύνει κάλεσμα για μαζική κατακραυγή εναντίον του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ εκφρασμένο μέσα από ένα ενδελεχές απόσταγμα ενός εμετικού-αηδιαστικού γκεμπελισμού...???

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΤΗ ΔΩΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΒΕΤΑΚΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ:

«Ο τρόπος μετάβασης στο νέο καθεστώς, ταπεινωτικός και απαξιωτικός. Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες. Οι νέοι μισθοί μειωμένοι σημαντικά».

Τα λεφτά με τα οποία πληρώνονται οι πρώην συνάδελφοί σας κύριε Βετάκη μπορεί να είναι λιγότερα σε σχέση με τις τρελές παροχές και τους παχυλούς μισθούς σας στο παρελθόν αλλά είναι καθαρά και μην ξεχνάτε την βαθιά οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Στην αντίπερα όχθη ακόμα και οι πέτρες -εκτός απο Ουκρανούς ναυτικούς-έχουν ακούσει ή αντικρίσει μαύρες πλαστικές σακούλες με ΡΟΥΒΛΙΑ τα οποία φημολογείται ότι συνδέονται με τη ΣΕΚΑΠ και τα τσιγαράδικα Golendri και RS-300 097 και σουλατσάρουν σε ΕΠΣ, πολιτικά γραφεία και media.

Επίσης όπως πιθανόν έχετε παρατηρήσει κύριε Βετάκη το σαιτ στο οποιο επιλέξατε να συνεχίσετε να εργάζεστε φιλοξενεί διαφήμιση του ΟΠΑΠ και του Ιπποδρόμου...

Καλά τα ΡΟΥΒΛΙΑ, ακόμα καλύτερα τα ΕΥΡΩ... αλλά υπάρχει και κάποιο τετριμμένο κλισέ για τη ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΣΑΡΑ... δεν ξέρω αν φοβούνται να το ψιθυρίσουν στους εργασιακούς χώρους που συχνάζετε τελευταία.

ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΒΕΤΑΚΗ... ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΥΡΩ(ΤΑ ΝΕΑ) ή ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΑΥΡΑ ΡΟΥΒΛΙΑ(#SDNA)...???

Τέλος...

Θεωρώ αυτονόητο ότι εσείς ο υπερευαίσθητος ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΕΤΑΚΗΣ σε ζητήματα ηθικής και αξιών της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ όχι μόνο δεν θα «κόψετε» το σχόλιό μου κάτω από το άρθρο σας αλλά και θα απαντήσετε τεκμηριωμένα όπως πάντα...!!!

Και για να χρησιμοποιήσω δική σας έκφραση: «Και όπως βλέπετε, αφού δεν βρίζω, πέρασε (κι αυτό)…»

ΙΔΩΜΕΝ...

Διαβάστε επίσης

Αστράφτει ο Τσιμίκας!

Αστράφτει ο Τσιμίκας!

Συνεχώς βασικός με τη Βίλεμ, μονίμως ενδεκαδάτος και με την Εθνική Ελπίδων, όπου χθες έδωσε νέα ασίστ για το γκολ του Μανθάτη στο 1-1 με την Κροατία

Απειλές σε κατοίκους για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια (vid)

Απειλές σε κατοίκους για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια (vid)

Πολύ σοβαρή καταγγελία ότι δέχτηκε απειλές από έναν άνδρα, ο οποίος χρησιμοποίησε προφανώς ψεύτικο όνομα κατέθεσε η Μαριλέα Ιατρίδου, η οποία είναι μία από τους 56 πολίτες που υπέβαλαν προσφυγή κατά του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.