Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μονόδρομος για τον Περέιρα

Μονόδρομος για τον Περέιρα
Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018 - 22:51

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ξεκινάμε με μια επισήμανση. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν μάτια και βλέπουν, άρα βλέπουν ποιοι, εννοούμε ποια πλευρά στηρίζει τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, στους οποίους η Επιτροπή Παρακολούθησης των FIFA, UEFA έδειξε ήδη «κόκκινη κάρτα», ζητώντας να πλαισιώσουν τον Περέιρα δυο ακόμη Ευρωπαίοι αρχιδιαιτητές. Στόχος να αλλάξει η φιλοσοφία των ορισμών και να εξασφαλιστεί το 50-50 στη διαιτησία. Οποιοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό, πολύ σύντομα θα εκτεθούν.

Κι όμως! Κάποιοι που δεν το καταλαβαίνουν! Αυτό φαίνεται, όχι μόνο από τον πανικό κάποιων, μετά την πρόταση για τις αλλαγές στην ΚΕΔ, αλλά και από τις (επίσης επικοινωνιακές πιέσεις) που ασκούνται στον Περέιρα.

Παρόλα αυτά τα πράγματα είναι απλά. Ξένος αρχιδιαιτητής υπάρχει στην Ελλάδα με απόφαση της FIFA και της UEFA, άσχετα αν αυτό δεν φαίνεται στους ορισμούς, εννοούμε ότι δεν φαίνεται κάτι διαφορετικό σε σχέση με την εποχή των Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Ο Περέιρα τοποθετήθηκε από τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές, οι οποίες έκριναν αναγκαίο να αλλάξει η δομή της ελληνικής διαιτησίας.

Αρα, είναι μονόδρομος για αυτόν να δεχθεί την πρόταση της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA, UEFA. Ασχετα αν πληρώνεται από την ΕΠΟ, λογοδοτεί στην παγκόσμια και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Για παράδειγμα η διοίκηση Γραμμένου δεν μπορεί να τον διώξει, διότι δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα. Αρα, ο Πορτογάλος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Εφόσον συμβεί αυτό, τότε θα έχει και ο ίδιος πρόβλημα, από τη στιγμή που ο Χούμπερτ και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης έκριναν ότι πρέπει να πλαισιωθεί με δυο ακόμη Ευρωπαίους. Εμμέσως, πλην σαφώς έκριναν ότι η ΚΕΔ δεν είναι ανεξάρτητη.

Διαβάστε επίσης

Ισοπαλία και πάλι καλά να λένε...

Ισοπαλία και πάλι καλά να λένε...

Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός στον αγώνα με τον Παναιτωλικό και οι «πράσινοι» θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι που κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία (0-0).