Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η αστυνομία το... βιολί της

Η αστυνομία το... βιολί της
Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 - 23:29

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κάτι δεν πάει καλά... Μετά την έκθεση των τριών παρατηρητών αγώνα που ανήκουν σε ΕΠΣ της... εξυγίανσης, ήρθε και η έκθεση της αστυνομίας για να διαψεύσει τα αμέτρητα βίντεο και τις εκατοντάδες φωτογραφίες, όπου καταγράφονται οι συγκρούσεις της με οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, οι εισβολή τους στο ταρτάν (κι άλλες συγκρούσεις εκεί), οι φθορές ξένης ιδιοκτησίας, οι ρίψεις φονικών φωτοβολίδων ευθείας βολής...

Αυτό δεν ήταν τελικός αλλά... πόλεμος! Όμως, η έκθεση της αστυνομίας δεν γράφει τίποτα, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟΚ και τρεις από την ΑΕΚ, δηλαδή να λογοδοτήσουν για πραγματικά περιστατικά και να τηρηθεί ο κανονισμός. Το τελευταίο στην Ελλάδα και στο ποδόσφαιρο της... εξυγίανσης, αποτελεί... πολυτέλεια, όταν έχει να κάνει με τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία χαρίζεται στις δυο αγαπημένες ομάδες της Κυβέρνησης, αγαπημένες ομάδες συγκεκριμένων υπουργών και υφυπουργών. Το ίδιο έκανε η αστυνομίας και στα ματς πρωταθλήματος της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, αν και το πρώτο διεκόπη προσωρινά, επειδή οι παίκτες δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από τη ρίψη χημικών και το δεύτερο άργησε να ξεκινήσει, πάλι για τον ίδιο λόγο. Το ίδιο έκανε, δηλαδή δεν έγραψε τίποτα, παρότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν επεισόδια στην Κέρκυρα και στα Γιάννινα, άρα τα καθίσματα στα δυο αυτά γήπεδα έσπασαν από τον... αέρα, όπως και για τα επεισόδια στον γένει χώρο της Τούμπας, στο πλαίσιο του μη διεξαχθέντα αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Τι δεν έχουν καταλάβει οι αρμόδιοι της αστυνομίας; Αφού δεν γράφουν τίποτα, κανείς δεν εμποδίζει τους οπαδούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ να κάνουν τα ίδια και τα ίδια. Απομένει ην επόμενη φορά να δώσουν και βραβείο σε όσους κάνουν επεισόδια.

Δεν λέει κάτι το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία της έκθεσης των παρατηρητών αγώνα με την έκθεση της αστυνομίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αδιάψευστοι μάρτυρες είναι τα βίντεο και οι φωτογραφίες...

Το... «αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων» είναι εκτός θέματος της... έκθεσης. Είναι η μισή αλήθεια, καθώς υπήρξαν συμπλοκές.

Διαβάστε επίσης

«Εδώ μιλάμε για όνειδος!»

«Εδώ μιλάμε για όνειδος!»

Το αιχμηρό σχόλιο από τον Κώστα Καραπαπά για την αστυνομία, την έκθεσή της για τον τελικό του Κυπέλλου και την... τιμωρία για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.