Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στις 31/8 (πρέπει να) έχεις μια δουλειά

Στις 31/8 (πρέπει να) έχεις μια δουλειά
Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018 - 12:24

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ολυμπιακός = πρωτάθλημα = Champions League. Υπάρχουν ωστόσο και εξαιρέσεις στην παραπάνω εξίσωση. Μια τέτοια βιώνουμε φέτος. Ο Ολυμπιακός έμεινε, ως γνωστόν, 3ος στη φετινή Super League και η ευρωπαϊκή του περιπέτεια θα είναι στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Μπορεί η διοργάνωση να μην έχει τη λάμψη του Champions League ωστόσο επιβάλλεται η ομάδα του Πειραιά να είναι παρούσα σ' αυτό το ραντεβού. Και αυτό ισχύει για πολλούς λόγους. Μην ξεχνάμε φυσικά και τον βαθμολογικό. Ο Ολυμπιακός με το σπαθί του έχει καταφέρει να βρίσκεται στο top30 του ranking της UEFA τα τελευταία χρόνια κι εκεί πρέπει να μείνει. Οσο καλύτερη πορεία κάνει, τόσο ψηλότερα παραμένει και, φυσικά, ευνοείται (ως ισχυρός) στις κληρώσεις.

Οι υποχρεώσεις του Θρύλου φέτος στην Ευρώπη αρχίζουν στις 9/8 για τον 3ο προκριματικό γύρο. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 16/8 ενώ τα play off έχουν προγραμματιστεί για τις 23/8 και 30/8. Τα σπουδαία, αν όλα πάνε καλά στα προκριματικά, θ' αρχίσουν για τον Ολυμπιακό στις 31/8 με την κλήρωση της φάσης των ομίλων ενώ η 1η αγωνιστική μετά θα γίνει στις 20/9. Οι υποχρεώσεις στη φάση των ομίλων ολοκληρώνονται στις 13/12 και στις 17/17, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα πια, θα γίνει η κλήρωση της φάσης των 32 στη Νιόν.

Αναφορικά με τα οικονομικά μπόνους της συμμετοχής στη διοργάνωση, έχουν ως εξής: κάθε ομάδα που θα προκριθεί θα πάρει ως μπόνους 2,92 εκατ.ευρώ. Νωρίτερα, στον 3ο προκριματικό, το μπόνους για πρόκριση θα είναι 280.000 ευρώ. Στη φάση των ομίλων κάθε νίκη προσφέρει 570.000 ευρώ ενώ η ισοπαλία 190.000. Η ομάδα που θα προκριθεί ως 1η στον όμιλό της θα πάρει έξτρα μπόνους 1 εκατ.ευρώ ενώ η 2η 500.000.

Κάθε ομάδα που θα φτάσει στους 32 του Europa θα πάρει 500.000 ευρώ ενώ μπόνους θα υπάρχουν και για τις προκρίσεις στους 16 (1.1 εκατ), τους 8 (1,5 εκατ), τους 4 (2,4 εκατ) και τον νικητή του τελικού (4 εκατ.) ενω΄οι δύο ομάδες που θα προκριθούν από τα ημιτελικά στον τελικό θα πάρουν 4,5 εκατ.

Τέλος, υπάρχει και το σημαντικό έσοδο του λεγόμενου market pool το οποίο ωστόσο θα εξαρτηθεί από το πόσες ελληνικές ομάδες θα είναι παρούσες στη φάση των ομίλων. Πέρυσι η ΑΕΚ που ήταν η μοναδική ομάδα στους ομίλους του Europa πήρε μόνο απ' αυτό 7,5 εκατ.ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Έχει ανοικτές παρτίδες με την Παρτιζάν

Έχει ανοικτές παρτίδες με την Παρτιζάν

Η περίπτωση του Γέβτοβιτς που έκανε αρκετές συμμετοχές ως αμυντικός χαφ φέτος, αλλά προς τα τέλη της σεζόν πήρε το περιβραχιόνιο και γύρισε στο κέντρο της άμυνας. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος

Σε διακοπές ο ΜακΚέι

Σε διακοπές ο ΜακΚέι

Ο πρόεδρος της Νότιγχαμ παραβρέθηκε στο πάρτι που παρέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε γνωστό παραλιακό μαγαζί για τα Ποσειδώνια. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος