Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εκπληκτικός Καρίμ (vid)

Εκπληκτικός Καρίμ (vid)
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 - 22:59

Εκπληκτική η εμφάνιση του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο ματς του Ιράν με την Πορτογαλία. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού δεν ήταν μεταξύ των πρώτων έντεκα του Κάρλος Κεϊρόζ στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων. Έμεινε στον πάγκο, αλλά όταν μπήκε στο ματς, πήγε να αλλάξει την εικόνα του και να οδηγήσει την πατρίδα του σε μια επική ανατροπή-πρόκριση. Στο 76’ πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Εζατολάχι και πήρε μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η είσοδός του στην αναμέτρηση έφερε τα πάνω-κάτω.

Έδωσε στην επίθεση των Ιρανών αυτό που έλειπε. Ήταν μαχητικός, έπαιξε με καθαρό μυαλό και πέτυχε και το γκολ της εθνικής του, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Όταν το Ιράν κέρδισε πέναλτι. Ο «ερυθρόλευκος» επιθετικός πήρε την μπάλα, την έστησε στην «άσπρη βούλα» και νίκησε τον Ρουί Πατρίτσιο, κάνοντας το 1-1. Δεν σταμάτησε να παροτρύνει τους συμπατριώτες του να μην τα παρατήσουν. Και στο 90’+5 έγινε μια φάση που θα μπορούσε να «τινάξει» το ματς στον… αέρα και να στείλει το Ιράν στους «16».

Σουτ έξω από την περιοχή, κόντρα στα σώματα των αμυντικών και η μπάλα στον Ταρέμι που ήταν σε θέση βολής, μέσα αριστερά στην περιοχή. Ο Καρίμ ήταν στο ύψος της περιοχής και περίμενε να δει την εξέλιξη της φάσης, για να πάει για το… ριμπάουντ. Αλλά ο συμπατριώτης του ήταν βιαστικός και δεν σούταρε καλά, σπαταλώντας μια ευκαιρία που θα μπορούσε να στείλει το Ιράν στον επόμενο γύρο. Αλλά όσο αγωνίστηκε, έκανε τους αμυντικούς της Πορτογαλίας να τον… καταλάβουν για τα καλά.

Σε ό,τι αφορά τώρα τον Εσάν Χατζησαφί, ο άλλος μουντιαλικός παίκτης του Ολυμπιακού, ξεκίνησε βασικός κόντρα στην Πορτογαλία, ήταν σταθερός, αλλά έγινε αλλαγή στο 56’, με τον Μοχαμαντί να παίρνει τη θέση του. Αφενός γιατί είχε τρέξει πολλά χιλιόμετρα, αφετέρου γιατί είχε κίτρινη κάρτα και ο Κεϊρόζ ήθελε να «φρεσκάρει» την ομάδα του. Όσο αγωνίστηκε είχε καλή παρουσία.

Karim Ansarifard Goal - Iran vs Portugal (1-1) - World Cup 2018 - 25/06/2018 by footbie.com

Διαβάστε επίσης

Ζέεφελντ, ημέρα πρώτη...

Ζέεφελντ, ημέρα πρώτη...

Το απόγευμα οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν επί αυστριακού εδάφους. Το πρόγραμμα περιλάμβανε πολλή μπάλα.