Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ασαφείς απαντήσεις από την ΑΕΚ!

Ασαφείς απαντήσεις από την ΑΕΚ!
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 - 22:09

Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδίκασης ήταν το πρόστιμο που έχει επιβάλει η ΑΕΚ στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που έφτανε το 14% του συμβολαίου του, ενώ βάση νόμου δεν μπορεί μια ομάδα να επιβάλλει πρόστιμο που ξεπερνά το 3%. Η ΑΕΚ μάλιστα, με συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και σχετική απόφαση του, προχώρησε σε επιβολή τόσο μεγάλου προστίμου στον Λάζαρο. Στο πλευρό του παίκτη ήταν και ο ΠΣΑΠ, δια του δικηγόρου του Εμμανουήλ Αλαφραγκή.

Η πλευρά του παίκτη έθεσε το εξής ερώτημα: ποιες διατάξεις παραβίασε και για ποια διάταξη του εσωτερικού κανονισμού εγκαλείτε, γιατί η κλήση σε απολογία ήταν εντελώς αόριστη.

Στη συνέχεια, από την πλευρά της ΑΕΚ δεν υπήρξε κάποια απάντηση και το λόγο πήρε ο δικηγόρος του ΠΣΑΠ, ο οποίος αναλύοντας τα δεδομένα του προστίμου, με βάση το συμβόλαιο και τις αποδοχές του Λάζαρου, τόνισε ότι δεν έβγαιναν τα ποσά που ανέφερε η ΑΕΚ μέσα στο συμβόλαιο, ενώ υπήρχε ασάφεια και για το διάστημα που αναφερόταν το συμβόλαιο και οι απολαβές του παίκτη. Γιατί υπάρχει αοριστία τόσο για το έτος όσο και για τις δόσεις. «Υπήρχαν δώδεκα μηνιαίες δόσεις 21.500 ευρώ και η τελευταία, η 18η, ήταν 22.300, άρα δεν ήταν ισόποσες», όπως τόνισε.

Παράλληλα, είπε, ότι βάση νόμου, μια ομάδα θα έπρεπε να επιβάλει 3% ποινή σε ένα παίκτη και εν προκειμένου, θα έπρεπε να αιτηθεί στην επιτροπή για το υπόλοιπο 11%, μέχρι δηλαδή να φτάσει το 14%.

Έπειτα, η δικηγόρος του Λάζαρου, Ασπασία Σουλούκου, ρώτησε την πλευρά της ΑΕΚ ποια είναι η οικονομική βλάβη που έχει υποστεί από αυτές τις δηλώσεις η ομάδα και δεν πήρε καμία απάντηση.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής έθεσαν ερωτήματα και στις δύο πλευρές, παίρνοντας ασαφείς απαντήσεις από την πλευρά της ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης