Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από την... κόλαση στον παράδεισο και αντίστροφα

Από την... κόλαση στον παράδεισο και αντίστροφα
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 - 23:43

Πολλά γκολ στα πρώτα ματς των ελληνικών ομάδων για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Από την… κόλαση στον παράδεισο και για Αστέρα Τρίπολης και για Ατρόμητο, αλλά από διαφορετική οπτική γωνία.

Οι Αρκάδες έκαναν έναν εκπληκτικό ημίχρονο στη Σκωτία κόντρα στην Χιμπέρνιαν. Πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 2-0, χάρη στα γκολ του Γιώργου Κυριακόπουλου στο 12’ και το 35’, αντίστοιχα.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν με τα τέρματα του Άμπροουζ στο 64’ και του Γκρέι στο 77’. Η αποβολή του Πασαλίδη στο 83’ με δεύτερη κίτρινη άλλαξε τα αριθμητικά δεδομένα και στο 90’+3 ο Καμπέρι, διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για την ομάδα από το Εδιμβούργο.

Αντίθετα, στη Λευκορωσία ο Ατρόμητος έπεσε από την… Ακρόπολη και στάθηκε όρθιος. Βρέθηκε να χάνει στο 70ό λεπτό της αναμέτρησης με την Ντινάμο Μπρεστ με 4-0. Ο Φιλίποβιτς στο 5’ και ο Σαβίτσκι με τρία γκολ (13’ με πέναλτι, 61’ και 70’) έδειξε να τελειώνουν την υπόθεση πρόκρισης και την ομάδα του Περιστερίου ήδη εκτός Ευρώπης.

Η ομάδα του Κάναντι ρίσκαρε στο τελευταίο 20λεπτο και δικαιώθηκε ως ένα βαθμό! Ο Μανούσος στο 74’, το αυτογκόλ του Βερετίλο στο 80ό λεπτό και το τέρμα του Κουλούρη στο 88’ διαμόρφωσαν το τελικό 4-3, δίνοντας δικαίωμα στην πρόκριση στον Ατρόμητο.

Οι δύο ελληνικές ομάδες δίνουν τους επαναληπτικούς στις έδρες τους και έδειξαν πώς μπορούν να ανατρέψουν τα αποτελέσματα, για να περάσουν στον 3o προκριματικό γύρο του Europa League.

Διαβάστε επίσης

Το ταξίδι του Μεριά

Το ταξίδι του Μεριά

Η άφιξή του τη Δευτέρα έχει να κάνει με το πρόγραμμα των πτήσεων που θα χρησιμοποιήσει.