Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν ο Ομάρ σπριντάρει στο 82'

Όταν ο Ομάρ σπριντάρει στο 82'
Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018 - 13:42
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Άκουσα / διάβασα πολλά και μετά το χθεσινό ματς του Ολυμπιακού με τη Λεγανές. Πολλά που αφορούν στο σύνολο αλλά και ατομικά. Στα δικά μου μάτια, που μπορεί να μη βλέπουν και καλά (σεβαστό κι αυτό) ο παίκτης με τη μεγαλύτερη διάρκεια σε απόδοση αλλά ΚΑΙ ένταση ΚΑΙ αντοχή ήταν ο Ομάρ.

Στο 5ο λεπτό από δικό του ωραίο ανέβασμα και σέντρα ακριβείας ο Λάζαρος (περίπου από το σημείο του πέναλτι) έκανε μια άτσαλη κεφαλιά άουτ. Στο 18ο εκείνος ήταν που «έκλεισε» ωραία στην περιοχή και με κεφαλιά έκοψε μια επικίνδυνη σέντρα για ν' αρχίσει αντεπίθεση που κατέληξε σε καλή ευκαιρία με σουτ του Καμαρά.

Στο 42ο, στο δεύτερο μισό του γηπέδου και στην ευθεία από τη μεγάλη περιοχή της Λεγανές, πίεσε αντίπαλο και τον ανάγκασε να παραχωρήσει πλάγιο. Στο 47ο, μετά από λάθος του Τσιμίκα, ο Ομάρ έτρεξε και πρόλαβε αντίπαλο σταματώντας έναν σημαντικό κίνδυνο που εκείνη τη στιγμή άρχισε να γεννιέται.

Στο 82ο (!!!) ο Ομάρ κάνει ένα απίθανο σπριντ ανεβαίνοντας ως την αντίπαλη περιοχή από δεξιά περιμένοντας την πάσα του Ποντένσε, ωστόσο ο Πορτογάλος πάσαρε προς τον άξονα και τον Καμαρά που έκανε δεξί σουτ ψηλά άουτ. Ο Ομάρ ωστόσο το... χρέος του το έκανε και μάλιστα στο 82ο λεπτό ενός φιλικού ματς που διεξήχθη υπό αφόρητες καιρικές συνθήκες.

Υπήρξαν κι άλλα, πολλά, σπριντ του Ομάρ και αμυντικές ή (απόπειρα για) δημιουργικές του ενέργειες. Δυστυχώς η στατιστική δεν μετράει τα πάντα. Μόνο το μάτι του προπονητή ή του αναλυτή της ομάδας βλέπει αυτά που σε όλους εμάς μοιάζουν λεπτομέρειες αλλά δεν είναι. Ο Ομάρ, αυτός ο Ομάρ, είναι κεφάλαιο όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, για οποιαδήποτε ομάδα. Και αποτελεί ένα πολύ θετικό παράδειγμα για τους υπόλοιπους, κυρίως τους μικρούς.

Στα δικά μου μάτια (που μπορεί να μη βλέπουν και καλά επαναλαμβάνω) ο διεθνής Νορβηγός έκανε μια γενικά καλή προετοιμασία. Ότι δεν ήταν πέρυσι αυτός που έπρεπε, δε σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε όλοι προκαταβολικά αρνητικοί μαζί του. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Ομάρ αλλά για όλους. Ας το θυμόμαστε κι αυτό.

Διαβάστε επίσης