Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νάτχο ο ξεχωριστός!

Νάτχο ο ξεχωριστός!
Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018 - 22:53
Αρθρογράφος: Δημήτρης Γρηγορόπουλος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αναρωτιόνται πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού – και εν μέρει όχι αδίκως – πως είναι δυνατόν να συνυπάρξουν ένας Ισραηλινός όπως ο Μπίμπρας Νάτχο με δυο Ιρανούς, δηλαδή τον Εσχάν Χατζισαφί και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Αρχικά ας περιμένουμε να δούμε κατά πόσο θα συνυπάρξουν, καθώς όπως είναι γνωστό μόνο βέβαιο δεν είναι ότι θα παραμείνουν ο Χατζισαφί και ο Ανσαριφάρντ στον Ολυμπιακό, αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση να είστε σίγουροι πως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα...

Το ποδόσφαιρο άλλωστε ενώνει, ενώ πέρα απ' αυτό ο Νάτχο είναι ξεχωριστός! Ξεχωριστός ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως ισραηλινός ακόμα, καθώς κατάγεται από το Κφαρ Καμά, το οποίο είναι ένα από τα μόλις δύο μουσουλμανικά χωριά στο Ισραήλ! Ο 30χρονος άσος δηλαδή δεν είναι εβραίος, αλλά μουσουλμάνος. Θεωρείται, μάλιστα, το πλέον διάσημο μέλος των μουσουλμάνων Κιρκάσιων που ζουν στο Ισραήλ, αλλά κι ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες που πέρασαν ποτέ από την Χάποελ Τελ Αβίβ.

Να τονίσουμε επίσης ότι ο Νάτχο είχε γίνει ο πρώτος μη εβραίος ποδοσφαιριστής που φόρεσε το περιβραχιόνιο της εθνικής Νέων του Ισραήλ. «Δεν του έδωσα το περιβραχιόνιο επειδή είναι όμορφος. Το πήρε γιατί αυτή ήταν η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Ήταν ο ηγέτης της ομάδας και δεν υπήρχε άλλος ισάξιός του. Είναι πρότυπο για όλους τους υπόλοιπους παίκτες», είχε δηλώσει τότε ο προπονητής του!

Διαβάστε επίσης