Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Λιοντάρια» για κούπα! Στον τελικό με buzzer-beater!

«Λιοντάρια» για κούπα! Στον τελικό με buzzer-beater!
Σάββατο, 25 Μαΐου 2024 - 18:56

Στον τελικό του Final-4 της Super League Κ17 προκρίθηκε η ομάδα ποδοσφαίρου Εφήβων του Ολυμπιακού, επικρατώντας με 1-0 του Παναθηναϊκού στο «Αθ. Διάκος», χάρη στο «χρυσό» γκολ του Αλέξανδρου Τζαμάλη στο 90+5'.

Σε ένα ματς πολύ κλειστό και πολύ οι «ερυθρόλευκοι» όντας καλύτεροι κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στον τελικό του Final-4 της Super League K17, όπου θα αντιμετωπίσουν την Τρίτη (28/5) τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Τάσου Πάντου δεν επέτρεψαν στους «πράσινους» να απειλήσουν ιδιαίτερα και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, δεν σταμάτησαν λεπτό να πιστεύουν στη νίκη και το κατάφεραν στην τελευταία φάση του αγώνα.

Το ματς άρχισε… αναγνωριστικά. Ο Ολυμπιακός μπήκε μαζεμένα, με ηρεμία, με ψυχραιμία και με τακτική προσήλωση. Κέρδισε, σταδιακά, τη «μάχη» του κέντρου και περιόρισε τους τρόπους ανάπτυξης του Παναθηναϊκού. Στο 21’, ο Θρύλος ήταν εκείνος που απείλησε για πρώτη φορά στο ματς με το σουτ του Φλούδα, να εξουδετερώνεται από τον Ζώγα. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να πατούν καλύτερα στο ματς, να έχουν την κυκλοφορία της μπάλας και να προσπαθούν να απειλήσουν, με τον ΠΑΟ να προσπαθεί να βάλει τις αντεπιθέσεις στο παιχνίδι του για να δηλώσει «παρών» στο ματς και να απειλήσει την εστία του Γεωργακόπουλου. Στο 44’, ο Μιχαηλίδης τροφοδοτήθηκε ωραία μπήκε στην περιοχή και εξαπέλυσε το μονοκόμματο σουτ υπό πίεση, αλλά απόκρουσε ο Ζώγας. Δευτερόλεπτα μετά, ο νεαρός μεσοεπιθετικός έκανε την γλυκιά σέντρα από τα δεξιά και ο Θεοδωρίδης με ένα εντυπωσιακό βολ-πλανέ προσπάθησε να σκοράρει, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε το σκηνικό, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι και να προσπαθεί να βρει το γκολ της νίκης. Απείλησε στο 62’, με την κεφαλιά του Τζαμαλή, αλλά μπλόκαρε ο Ζώγας με διπλή προσπάθεια. Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 88’, ο Δαρβίρας στάθηκε άτυχος καθώς μπήκε στο 72’ και αποχώρησε τραυματίας μετά από ένα μαρκάρισμα που δέχτηκε. Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες δεν επηρεάστηκαν ούτε από την απώλεια του συμπαίκτη τους και κατάφεραν στην τελευταία φάση να πάρουν τη νίκη-πρόκριση με γκολ του πρώτου σκόρερ τους, Αλέξανδρου Τζαμαλή. Στο 90+5’, έπειτα από ένα κόρνερ που εκτέλεσε ο Φράγκος, ο νεαρός φορ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ζώγας, Χαντζάρας, Καρούζος, Βενάκης (81' Λατιφάι), Καλοσκάμης, Πάνος, Ουζουνίδης (81' Τσερεβελάκης), Μαρκεζίνης, Σώκος, Ζέκα (81' Θεοχάρης) και Τρίκατζης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γεωργακόπουλος, Γιωτόπουλος, Φράγκος, Καρκατσάλης, Θεοδωρίδης, Φίλης (63' Καρακώστας), Μιχαηλίδης (63' Βασιλακόπουλος), Φλούδας, Τζαμαλής, Πλης και Κτενάς (72' Δαρβίρας, 91' λ.τρ. Ζουριδάκης).

Διαβάστε επίσης