Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπάχαλο με τις προκηρύξεις!

Μπάχαλο με τις προκηρύξεις!
Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018 - 14:39
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το... μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τις προκηρύξεις, λόγω των σκανδαλωδών προεκλογικών παροχών της Κυβέρνησης μέσω της ΕΡΤ με την ωμή παρέμβαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, αποτελεί την αιτία της αναβολής της έγκρισης των προκηρύξεων από το σημερινό (21/08) ΔΣ της ΕΠΟ. Ετσι, την Παρασκευή (24/08), δηλαδή λίγο πριν τη σέντρα, ορίστηκε νέα συνεδρίαση και θα κριθεί πόσες ομάδες θα πέσουν και πόσες θα ανέβουν! Εχουμε να κάνουμε και με γκάφα του Βασιλειάδη, αφού δεν υπέβαλε επίσημα το πλάνο αναδιάρθρωσης στους ποδοσφαιρικούς φορείς...

Όπως, γράψαμε και χθες η κατάσταση είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και δεν είναι μόνο ότι το μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ Γιώργος Χατζησαρόγλου έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μπαράζ τεσσάρων ομάδων σχετικά με τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό σε Superleague και Football League, ενώ o ΠΑΟΚ φέρεται να προτείνει μπαράζ της 2ης ομάδας της FL με τη 13η της SL, με τρεις ομάδες να υποβιβάζονται απευθείας από την πρώτη κατηγορία και τον πρωταθλητή της δεύτερης να παίρνει απευθείας το εισιτήριο της ανόδου.

Υπενθυμίζουμε το χθεσινό μας (20/08) δημοσίευμα για το πώς έχει η κατάσταση με τη... Λερναία Ύδρα των προκηρύξεων, δεδομένου ότι υπάρχουν ένα σωρό προβλήματα αλλά το απίστευτο είναι πως η Football League και η ΕΠΟ έχουν ενημερωθεί μέσω δημοσιευμάτων από τον Βασιλειάδη! Επαναλαμβάνουμε ότι ουδέποτε υπέβαλε επίσημα τον πλάνο και πρόκειται για μεγάλη γκάφα.

Αναλυτικά:

Ο Βασιλειάδης, που ευαγγελίζεται την κανονικότητα, μοίρασε σκανδαλωδώς τα λεφτά της ΕΡΤ, μια κυβερνητική απόφαση με προεκλογικό χαρακτήρα, στις επτά ΠΑΕ της Superleague (Παναθηναϊκός, Αρης Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων, Λαμία ) και άφησε το ποδόσφαιρο να βγάλει το... φίδι από την τρύπα! Δεν είναι μόνο το πρόβλημα που η Λίγκα προβλέπει άνοδο μιας ομάδας από τη Football League, ενώ η δεύτερη κατηγορία θέλει να ανέβουν δυο και να πέσουν δυο (έναντι τριών που θέλει η Λίγκα να υποβιβαστούν).

Το σχέδιο Βασιλειάδη προβλέπει αναδιάρθρωση με 14 ομάδες στη Superleague την περίοδο 2019-20 και την ίδια σεζόν να γίνουν 12 οι ομάδες της Football League. Οι δυο αυτές κατηγορίες θα μετονομαστούν σε Superleague 1, League 2.

Στη League 2 - προσέξτε πρόκειται για την εξέλιξη της FL- πρέπει να πάρουν μέρος οι τρεις ομάδες που θα υποβιβαστούν από την SL, συν εννέα ομάδες της FL. Ελα όμως, που η FL δεν προβλέπει υποβιβασμό ομάδας της κατηγορίας της. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η προκήρυξή της «μπάζει» γενικώς...

Εκτός από την Superleague 1 και τη League 2, το σχέδιο Βασιλειάδη προβλέπει και νέα Football League στην οποία θα πάρουν μέρος οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από την τωρινή FL, μαζί με τις ομάδες της Γ' Εθνικής, επειδή, σύμφωνα με την ΕΠΟ, «θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να μην ανέβουν σε κατηγορία πρωταθλήτριες ομάδες»!

Να ληφθεί υπόψη, άλλο πρόβλημα και αυτό, ότι η ΕΠΟ έχει εγκρίνει την προκήρυξη της Γ' Εθνικής, πριν το προεκλογικό σκάνδαλο με τον Βασιλειάδη. Τι θα απογίνει η Γ' Εθνική, τι θα πουν οι ποδοσφαιρικές ενώσεις;

Ολα αυτά ενώ σε λίγες μέρες ξεκινά το πρωτάθλημα της Superleague... Επίσης, τέλος του μήνα τελειώνουν και οι μεταγραφές...

Θαυμαστή η... κανονικότητα του Βασιλειάδη.

Διαβάστε επίσης

Ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς ο Νάτχο...

Ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς ο Νάτχο...

Ο Ισραηλινός μέσος αυξάνει την ένταση του στις προπονήσεις, ώστε να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί και να τεθεί κανονικά στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς.

Μόνο η Μπέρνλι στο μυαλό...

Μόνο η Μπέρνλι στο μυαλό...

Στον Ολυμπιακό δεν σκέφτονται τίποτα άλλο από την πρώτη «μάχη» με την αγγλική ομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα πλέι οφ του Europa League.