Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός στην καρδιά του Γιάγια!

Ο Ολυμπιακός στην καρδιά του Γιάγια!
Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 - 23:08

Όσο φόρεσε τη φανέλα του Θρύλου, συνδέθηκε με τον σύλλογο. Κι έδωσε την υπόσχεσή του… Πώς κάποια ημέρα θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Τώρα οι Άγγλοι τον στέλνουν και πάλι στον Πειραιά. Η ουσία είναι πώς ο Γιάγια ποτέ δεν έβγαλε τον Θρύλο από το μυαλό του. Πάντα πρόσεχε πώς πάει ο Ολυμπιακός, μάθαινε τα νέα, τις εξελίξεις.

Ποιος θα ξεχάσει ότι βρέθηκε στις εξέδρες του «Ολντ Τράφορντ» στο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Μάρτιο του 2014 ,για τη φάση των «16» του Champions League! Είχε πάει και στο ξενοδοχείου που ήταν η αποστολή, ενώ μετά το ματς είχε κατέβει στα αποδυτήρια των «ερυθρολεύκων». Κι όλα αυτά από έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε για μια μόλις σεζόν στον Θρύλο, αλλά δέθηκε με τη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα όσο λιγοστεοί ξένοι έχουν κάνει στην ιστορία του Ολυμπιακού!

Τον Δεκέμβριο του 2010 τον κάλεσαν να συμμετάσχει στον 8ο αγώνα κατά της φτώχειας που είχε γίνει στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά σε αυτή την πρόσκληση. Μετά από εκείνη την αναμέτρηση είχε πει για πρώτη φορά πώς «μια ημέρα θα επιστρέψω στον Ολυμπιακό».

Τον Φεβρουάριο του 2011 είχε αγωνιστεί με την Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στον Άρη για το Europa League. Μετά το ματς κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Τουρέ είχε δηλώσει ότι «Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό».

Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν τον Αύγουστο του 2014. Στα πλαίσια του International Champions Cup, στις ΗΠΑ, είχε αγωνιστεί αντίπαλος του Θρύλου με την Μάντσεστερ Σίτι στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στη Μινεάπολις. Αλλά το ματς ήταν φιλικό, έληξε ισόπαλο και κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Η ουσία είναι πώς ποτέ δεν σταμάτησε να ενδιαφέρεται για τον Ολυμπιακό. Κι αν επαληθευτούν οι Άγγλοι, που ποτέ δεν πέφτουν έξω σε τέτοια θέματα, θα πρόκειται για μια μεταγραφική «βόμβα» μεγατόνων που θα «πυροδοτήσουν» λίγο πριν το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου οι «ερυθρόλευκοι»!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Ολυμπιακός στην καρδιά του Γιάγια!
Ο Ολυμπιακός στην καρδιά του Γιάγια!
Ο Ολυμπιακός στην καρδιά του Γιάγια!

Διαβάστε επίσης

Τουρέ, ο κορυφαίος Αφρικανός!

Τουρέ, ο κορυφαίος Αφρικανός!

Ο Γιάγια είναι ο μοναδικός παίκτης της ηπείρου του, που έχει κατακτήσει το συγκεκριμένο ατομικό τίτλο για 4 σερί χρονιές.