Τρεις έμπειροι μέσα, δυο στον πάγκο

Ένα από τα όπλα που έχει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπέρνλι είναι η ευρωπαϊκή του εμπειρία. Μπορεί η αγγλική ομάδα να έχει μεγαλύτερο μπάτζερ και να παίζει σ’ ένα πρωτάθλημα-υπόδειγμα σε όλα τα επίπεδα, αλλά στην Ευρώπη είχε να αγωνιστεί από το μακρινό 1961. Αντιθέτως ο Ολυμπιακός είναι συνεπής κάθε χρόνο στο ευρωπαϊκό του ραντεβού και έχει φάει τους ομίλους του Champions League, αλλά και του Europa, με το κουτάλι.
Ακόμα και η φετινή ανανεωμένη ομάδα του Ολυμπιακού έχει παίκτες με πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία. Στην ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Πέδρο Μαρτίνς απόψε θα βρεθούν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που θα κάνει την 46η του ευρωπαϊκή συμμετοχή (11 γκολ και μια ασίστ στις προηγούμενες), ο Κώστας Φορτούνης που θα κάνει την 34η συμμετοχή του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι (5 γκολ, 8 ασίστ), αλλά και ο Ομάρ Ελαμπτελαουί, ο οποίος θα γράψει την 27η ευρωπαϊκή του συμμετοχή (μια ασίστ).
Οι πιο… ευρωπαίοι παίκτες του Ολυμπιακού, πάντως, θα είναι στον πάγκο. Ο λόγος για τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος έχει στην καριέρα του 51 ευρωπαϊκά ματς (5 γκολ, 6 ασίστ) και τον Νάτχο που έχει 99 ευρωπαϊκές συμμετοχές (με 16 γκολ και 19 ασίστ παρακαλώ!) και εφόσον παίξει ακόμα και ως αλλαγή εναντίον της Μπέρνλι θα γίνει 100άρης!