Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πρέπει και το γουστάρω

Το πρέπει και το γουστάρω
Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018 - 17:32
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Μαρινάκης δεν «έπρεπε» να πάρει άλλο κεντρικό χαφ, ο Μελισσανίδης επιβάλλονταν να το κάνει. Ο Μαρινάκης πήρε κι άλλο κεντρικό χαφ γιατί απλά (και λαϊκά) γούσταρε, ο Μελισσανίδης πιέζονταν αφόρητα να το κάνει αλλά δεν το έκανε (μέχρι το απόγευμα της 3ης Σεπτέμβρη που γράφονταν τούτες οι γραμμές τουλάχιστον), μόνο εκείνος μπορεί να εξηγήσει το γιατί.

Ο Μαρινάκης δεν έχει τα πολλά εκατομμύρια του Champions League, ο Μελισσανίδης τα έχει. Ο Μαρινάκης διαφοροποίησε την οικονομική πολιτική φέτος κάνοντας πιο προσεκτικές επιλογές αλλά όταν εκτίμησε ότι πρέπει να την... ποδοπατήσει, το έκανε. Ο Μελισσανίδης έχει χαράξει τη δική του πολιτική λιτότητας από τη Γ' Εθνική, δεν παρεκκλίνει χιλιοστό ούτε τώρα με τα εκατομμύρια του Champions League.

Στην πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια ΑΕΚ και εδώ και ελάχιστα 24ωρα ομάδα των ομίλων του Champions League η πλειοψηφία του κόσμου μουρμουρίζει για τις μη μεταγραφές, στον (μόλις μήνες μετά τον τραγικό περυσινό) Ολυμπιακό του Europa League ο κόσμος είναι γεμάτος ενθουσιασμό. Πέρυσι οι ερυθρόλευκοι δεν έβλεπαν την ώρα να φύγουν από το γήπεδο, φέτος είναι στη λογική: δεν πάω σπίτι μου απόψε.

Δεν είμαι μάντης να προβλέψω πως και που θα καταλήξει η φετινή σεζόν του Ολυμπιακού. Ξέρω μόνο ό,τι βλέπω σήμερα. «Πιάνω» τα... κύματα που στέλνουν οι ερυθρόλευκες ψυχές που επισκέπτονται φέτος το Καραϊσκάκη. Νιώθω την αγαλλίαση, είναι πάλι ο Ολυμπιακός τους. Αυτός που λάτρεψαν. Πλέον δεν τον γνωρίζουν μόνο απ' τη φανέλα που 'ναι ερυθρόλευκη, τον γνωρίζουν ΚΥΡΙΩΣ απ' αυτό που συμβαίνει στο χορτάρι.

Διαβάστε επίσης

17.000 διαρκείας και συνεχίζουμε!

17.000 διαρκείας και συνεχίζουμε!

Ο κόσμος του Θρύλου εξαφανίζει καθημερινά τα εισιτήρια. Καλύτεροι οι ρυθμοί πώλησής τους, σε σχέση με εκείνους του περσινού ρεκόρ!

Ούτε μια ημέρα χαμένη...

Ούτε μια ημέρα χαμένη...

Τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού προπονήθηκαν κανονικά τη Δευτέρα (03/09), δείχνοντας τη θέλησή τους να είναι έτοιμοι το ταχύτερο δυνατόν.