Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η φανέλα με το Νο9

Η φανέλα με το Νο9
Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018 - 12:18
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όσοι λατρεύουν τον Ολυμπιακό και αγαπούν το ποδόσφαιρο δεν έχουν παρά να ανυπομονούν για τα «προσεχώς» της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Και δεν είναι μόνο ο Τουρέ. Γιατί, στο κάτω κάτω της γραφής, λίγο-πολύ ξέρουμε τι να περιμένουμε από τον Ιβοριανό χαφ.

Η λαχτάρα είναι μεγάλη για τα πρώτα δείγματα γραφής παικτών όπως ο Γκιλιέρμε (σ.σ.: όποιος τον αποκαλεί... σκύλο μάλλον δεν έχει ιδέα για το τι σόι παίκτης είναι) αλλά και ο Ναουέλ. Κι αν για τον πρώτο είναι πιο εύκολο να σχηματίσει κανείς γνώμη, αφού μιλάμε για έμπειρο παίκτη (27 ετών είναι) με ιστορία πίσω του, ο Αργεντινός με το ισπανικό διαβατήριο εξτρέμ αποτελεί ένα «καρπούζι» που μετράς τα δευτερόλεπτα για να το ανοίξεις να δεις τι έχει μέσα.

Μπήκαμε στον πειρασμό να δούμε αρκετές βιντεο-ιστορίες από το πιο πρόσφατο και σημαντικό δείγμα γραφής του. Μιλάμε φυσικά για το β' μισό της περυσινής σεζόν όπου και αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μπαρτσελόνα β'. Μας έκανε εντύπωση (τυχαίο ή όχι, κάποια στιγμή θα το μάθουμε) ότι ο 21χρονος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν με τη φανέλα με το Νο9 στην πλάτη. Εντύπωση μας έκανε επίσης η ικανότητά του να...τρυπώνει στην αντίπαλη περιοχή.

Σημείωσε 5 γκολ σε 18 συμμετοχές ως βασικός με τη Μπάρτσα β' κι απ' αυτά τα 3 ήταν από 'κείνα που στην ποδοσφαιρική αργκό αποκαλούμε... σεντερφορίσια. Τα δύο τα σημείωσε με αριστερά διαγώνια πλασέ από τη μικρή περιοχή και αριστερά. Το τρίτο από το σημείο του πέναλτι με το δεξί. Και τα άλλα δύο γκολ τα έβαλε με σουτάρες εκτός περιοχής με το δεξί πόδι.

Στο ένα εξ' αυτών μάλιστα κυνήγησε μια φαινομενικά χαμένη μπαλιά, έκλεψε από τον τερματοφύλακα που βγήκε εκτός περιοχής και αριστέρα, και από πολύ κλειστή γωνία έστειλε τη μπάλα με το δεξί στο απέναντι παράθυρο! Απίθανο γκολ.

Άξιο αναφοράς, πέρα από το ότι είχε και 3 ασίστ, είναι ότι και τα 5 περυσινά του γκολ τα σημείωσε σε ματς εκτός έδρας! Για να δούμε τι θα δούμε από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή με τα ερυθρόλευκα...

Διαβάστε επίσης

Δε φεύγει ο Πάρντο

Δε φεύγει ο Πάρντο

Ο Κολομβιανός εξτρέμ αν και δεν υπολογίζεται από τον Πέδρο Μαρτίνς, δεν δείχνει να «καίγεται» να βρει ομάδα και έτσι είναι πολύ πιθανό να παραμείνει στον Ολυμπιακό.

«Τρέλα» διαρκείας...

«Τρέλα» διαρκείας...

Ο κόσμος του Ολυμπιακού δείχνει ολοένα και περισσότερο την αγάπη του προς το σύλλογο, με το «φράγμα» των 20.000 εισιτηρίων να φαίνεται ότι θα σπάσει σύντομα.