Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 - 21:26
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια και πάντα κάτι δείχνουν. Πόσο μάλλον όταν η σύγκριση έχει έναν κοινό παρονομαστή. Δηλαδή να εξετάζουμε τι έχουν κάνει ομάδες με τον ίδιο στόχο, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο που είναι ανταγωνιστικός.

Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, ο Αστέρας Τρίπολης έχει αντιμετωπίσει κατά σειρά τους ΠΑΟΚ (σ.σ.: στην Τούμπα), ΑΕΚ (σ.σ.: στην έδρα του) και Ολυμπιακό (σ.σ.: στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης»). Συνεπώς, με δεδομένο ότι οι Αρκάδες είναι δυνατός αντίπαλος είναι λογικό από τη σύγκριση των στατιστικών των αγώνων αυτών να εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο Ολυμπιακός σε σχέση με τις άλλες δύο ομάδες που αντιμετώπισαν τον Αστέρα είχε περισσότερες τελικές. Και συνολικά, αλλά και στο τέρμα. Ειδικά στις τελικές στο τέρμα η διαφορά ήταν μεγάλη. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 9 τελικές στο τέρμα και ένα δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ είχε 4 τελικές στο τέρμα, η δε ΑΕΚ μια τελική στο τέρμα και 2 δοκάρια!

Ναι μεν αυτό δεν σημαίνει κάτι, αλλά δείχνει πολλά! Διότι άλλο μια ομάδα να έχει φτιάξει τρεις και τέσσερις φάσεις και μια άλλη τις διπλάσιες κόντρα στον ίδιο αντίπαλο.

Διαβάστε επίσης

Ηρεμία και πίστη στο πλάνο!

Ηρεμία και πίστη στο πλάνο!

Οι «ερυθρόλευκοι» σε αντίθεση με πέρσι, φέτος δεν χάνουν την ψυχραιμία τους όταν δέχονται γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το πλάνο του Σετιέν

Το πλάνο του Σετιέν

Ο τεχνικός της Μπέτις προσανατολίζεται σε αλλαγές κόντρα στον Ολυμπιακό, σε σχέση με το ματς στη Βαλένθια.