Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες και το πλήρωσε...

Έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες και το πλήρωσε...
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 - 22:39
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Είναι από τα ματς που δεν υπάρχουν λόγια… Όχι γιατί ηττήθηκε ο Ολυμπιακός. Αλλά γιατί σε ένα ματς-ντέρμπι, έκανε 23 τελικές, 7 στο τέρμα, είχε κατοχή μπάλας 60% αλλά δεν σκόραρε. Με τον Πασχαλάκη να έχει 7 αποκρούσεις, δηλαδή έσωσε όλα τα σουτ που έγιναν στο τέρμα του. Και ο ΠΑΟΚ στην πρώτη φάση που «πάτησε» την περιοχή του Γιαννιώτη, με αρκετή δόση τύχης, κατάφερε να βάλει ένα γκολ που όσες φορές ξαναγίνει η φάση, δεν μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα κατάφεραν, το «πλήρωσαν» και ηττήθηκαν 1-0 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Κυριαρχία, ευκαιρίες και… Πασχαλάκης!

Ο Πέδρο Μαρτίνς τελικά την έκανε την έκπληξη. Χασάν στην επίθεση, ο Λάζαρος στη μια πτέρυγα και οι άλλοι εννέα οι γνωστοί σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το ματς και από την αρχή έδειξε τη διάθεσή του να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Θα μιλάγαμε για άλλο ματς εάν στο 2' ο Καμαρά είχε σκοράρει από κοντά. Σε ένα τέτοιο ματς οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και παίζουν το δικό τους ρόλο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν την τύχη σύμμαχό τους. Ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που απείλησαν αλλά δεν είχαν αυτό που μετράει, το γκολ! Με τον ΠΑΟΚ να δείχνει εγκλωβισμένος και να προσπαθεί από τη μια να κρατήσει την μπάλα και από την άλλη να ενδιαφέρεται πρωτίστως για το μηδέν στην άμυνα.

Ο Ολυμπιακός είχε ρυθμό, απειλούσε, αλλά δεν μπορούσε να βρει ουσία. Και μέσα σε όλα, ο Πασχαλάκης να είναι και σε μεγάλη ημέρα και τυχερός συνάμα. Διότι έκανε μεγάλη επέμβαση στο βολέ του Χασάν (32') αλλά σε πολλές περιπτώσεις ήταν τυχερός υπό την έννοια ότι οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν αλλά στην τελική προσπάθεια η μπάλα «πούλησε» πολλές φορές τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να τελειώσει χωρίς σκορ. Με την ομάδα του Μαρτίνς να έχει 8-3 τελικές και 4-2 στο τέρμα, τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ 4 αποκρούσεις και το αποτέλεσμα να είναι 0-0.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου…

Μετά από αυτό το πρώτο ημίχρονο ήταν λογικό να συμβεί ότι έγινε στο 49'. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πατήσει την περιοχή του Γιαννιώτη και στη μοναδική φορά που το έκανε, σκόραρε. Για να γίνει, όμως, συνέβησαν απίθανα πράγματα. Ομάρ και Μεριά δεν συνεννοήθηκαν, ο Βιεϊρίνια βγήκε στην πλάτη τους, μπήκε από τα αριστερά, σέντραρε, ο Γιαννιώτης φάνηκε να ελέγχει την μπάλα, αλλά εκείνη από την μπλόκαρε, αυτή του έφυγε μέσα από τα χέρια και ο Βούκοβιτς στην προσπάθεια να την απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του (0-1). Από εκεί το σημείο το ματς ήταν μονόλογος. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν έκαναν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, όμως η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα. Δεν υπάρχει εξήγηση. Ναι μεν ήταν ο Πασχαλάκης σε καλή ημέρα, αλλά χάθηκαν και πολλές ευκαιρίες στις οποίες ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ήταν απλά θεατής και είδε την μπάλα αντί για τα δίχτυα του να καταλήγει δίπλα από την εστία του.

Ο Μαρτίνς μετά το 69' γύρισε το σύστημα σε 4-4-2, αρχικά με τον Φορτούνη και στην πορεία με τον Φετφατζίδη στη μία πτέρυγα και τον Ποντένσε από την άλλη. Ο ΠΑΟΚ είχε κλειστεί γύρω από την περιοχή του και αναζητούσε τρόπο για να κρατήσει αυτό το υπέρ του 1-0. Και τελικά τα κατάφερε. Πώς έγινε αυτό; Σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτυπούσε σε σώματα αντιπάλου, σουτ από τα δύο μέτρα άουτ, προβολή από τα δύο μέτρα στο δοκάρι. Λες και ήταν η ημέρα που η μπάλα δεν είχε σκοπό να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του Πασχαλάκη. Ακόμα και στο 90'+7 που ο Χασάν έκανε δύο προσποιήσεις, απελευθερώθηκε, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του… θεατή στη φάση τερματοφύλακα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

2': Φάουλ του Φορτούνη, ο Καμαρά την κεφαλιά, απέκρουσε δύσκολα ο Πασχαλάκης και στη συνέχεια ο Βούκοβιτς σούταρε πάνω στα σώματα των αμυντικών.

13': Κόρνερ του Φορτούνη, κεφαλιά του Λάζαρου, η μπάλα πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

17': Ο Ποντένσε κινήθηκε από τα αριστερά, απέφυγε τον Βαρέλα, αλλά δεν έκανε δυνατό σουτ και απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

22': Φάουλ του Φορτούνη, ο Μεριά βρέθηκε σε καλό σημείο, αλλά δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε.

25': Σουτ του Πέλκα έξω από την περιοχή, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Γιαννιώτης.

31': Φάουλ του Πέλκα, ο Μπίσεσβαρ στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, σε θέση οφ σάιντ, αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε.

32': Σέντρα του Ομάρ από τα δεξιά., γυριστό του Χασάν, ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία.

39': Φάουλ του Φορτούνη, γυριστή κεφαλιά του Βούκοβιτς, η μπάλα πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

49' 0-1: Σέντρα του Βιεϊρίνια, ο Γιαννιώτης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Βούκοβιτς στην προσπάθειά του να την διώξει, την έστειλε στα δίχτυα.

53': Επέλαση του Ποντένσε από δεξιά, γύρισε στον Φορτούνη, αλλά ο Πασχαλάκης έκανε μια ακόμα σπουδαία επέμβαση.

57': Φάουλ του Φορτούνη, ο Μπουχαλάκης για λίγο δεν βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, με τον Πασχαλάκη να έχει κάνει κακή έξοδο.

59': Αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό, ο Φορτούνης για τον Λάζαρο που σούταρε, αλλά δεν βρήκε το στόχο.

62': Βολέ του Μπουχαλάκη, λίγο άουτ.

64': Γύρισμα του Ομάρ, σουτ του Φορτούνη, η μπάλα κόντραρε στον Χασάν.

75': Φάουλ του Φορτούνη, ο Μεριά έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε βασανιστικά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

83': Φάουλ του Τσιμίκα, κεφαλιά του Γκιγιέρμε, προβολή του Χασάν στην εξωτερική μεριά του αριστερού δοκαριού.

89': Σουτ του Χασάν απέκρουσε ο Πασχαλάκης και ο Γκερέρο αστόχησε στη συνέχεια από καλό σημείο.

90'+5: Κόρνερ του Φετφατζίδη, κεφαλιά του Γκερέρο, πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

90'+7: Σέντρα του Τσιμίκα, ο Χασάν κατέβασε την μπάλα, σούταρε και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο διαιτητής Φενταγί (Ελβετία) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Χασάν (34') και Κάνιας (65'), Μάτος (89'), Πασχαλάκη (90'+7).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (82' Γκιγιέρμε), Καμαρά, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (Γκερέρο), Φορτούνης (82' Φετφατζίδης), Χασάν.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (84' Τόσκα), Κάνιας, Μαουρίτσιο, Λημνιός (72' Βέρνμπλουμ), Πέλκας (57' Ζάμπα), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Διαβάστε επίσης

Τρομερή στήριξη (vid)

Τρομερή στήριξη (vid)

Οι ΓΑΥΡΟΙ από νωρίς στην κερκίδα, δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να στηρίζουν τον Θρύλο!