Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα πλάνα του Μαρτίνς για το ΟΑΚΑ

Τα πλάνα του Μαρτίνς για το ΟΑΚΑ
Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018 - 00:08

Καθοριστικό είναι το ματς της Κυριακής για τον Ολυμπιακό που θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά τα αρνητικά αποτελέσματα με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο». Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς για να δείξουν πώς είναι η καλύτερη ομάδα στην πράξη. Ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε πώς σκέφτονταν αρκετά αυτό το ματς. Κόντρα στους «ροσονέρι» την περασμένη Πέμπτη άλλαξε όλη την ενδεκάδα που είχε χρησιμοποιήσει, την Κυριακή που πέρασε, κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Τι έχει κατά νου ο Πορτογάλος προπονητής για την αναμέτρηση με τους «κιτρινόμαυρους»; Η λογική λέει πώς θα αλλάξει ξανά όλη την ενδεκάδα, βάσει όσων είδαμε στο Μιλάνο. Αλλά αυτή δεν είναι η αλήθεια. Αφενός η εμφάνιση ορισμένων στο ματς κόντρα στη Μίλαν, αφετέρου η κούραση είναι δύο παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο σε ό,τι αφορά τις τελικές του επιλογές. Ορισμένες θέσεις είναι «κλειδωμένες», ενώ για κάποιες άλλες υπάρχει ένα ερωτηματικό ακόμα.

Τα πλάνα για το αρχικό σχήμα

Κάτω από τα γκολπόστ θα είναι λογικά ο Γιαννιώτης, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από τους Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς και Τσιμίκα. Οι τρεις από τους τέσσερις ήταν εκτός αποστολής στο Μιλάνο, με τον Τυνήσιο να αγωνίζεται για περίπου ένα τέταρτο, καθώς πήρε στο 77' τη θέση του Τοροσίδη που αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.

Στο χώρο του κέντρου θα είναι ο Καμαρά και για τον παρτενέρ του ίσως έχουμε μια σημαντική αλλαγή στην ενδεκάδα. Με δεδομένο ότι η ΑΕΚ δεν έχει τόσο ψηλά κεντρικά χαφ, είναι αρκετά πιθανό δίπλα στον νεαρό από τη Γουινέα να δούμε τον Γκιγιέρμε αντί του Μπουχαλάκη. Κάτι που δοκίμασε στην προπόνηση του Σαββάτου ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Μπροστά τους θα είναι η γνωστή τριάδα. Ο μεν Χριστοδουλόπουλος δεξιά, όπως προανήγγειλε και ο Μαρτίνς θα είναι στην ενδεκάδα. Στην άλλη πτέρυγα, αριστερά, ο Ποντένσε που αγωνίστηκε 20 λεπτά στο Μιλάνο και κεντρικός ο Φορτούνης που έπαιξε στα τελευταία 7 λεπτά στο «Σαν Σίρο». Όσο αφορά στην κορυφή της επίθεσης, εκεί θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Χασάν που είναι πιο ξεκούραστος, με δεδομένο ότι ο Γκερέρο έπαιξε 90 λεπτά απέναντι στη Μίλαν.

Στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς είναι ακόμα οι Γιάγια Τουρέ και Μπίμπαρς Νάτχο. Δύο έμπειροι και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που είναι αρκετά πιθανό να αγωνιστούν την Κυριακή, ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης. Διότι μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά σε ένα τέτοιο ματς και ο Ολυμπιακός θα τους χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης