Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αναβολή για τις 22 Οκτωβρίου

Αναβολή για τις 22 Οκτωβρίου
Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018 - 17:25
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στις 22 Οκτωβρίου θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση του Ολυμπιακού κατά της ΑΕΚ στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Είναι η έφεση μετά την πρωτόδικη υπόθεση στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών όπου είχαν δικαιωθεί οι «ερυθρόλευκοι». Με την έφεσή του ο Ολυμπιακός ζητά να επιβληθεί ποινή στην ΑΕΚ, για απαγόρευση μεταγραφών για δύο περιόδους. Το αίτημα για αναβολή έγινε δεκτό και από τη δικηγόρο του ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) κ. Νικολούση.

Κι αυτό διότι ο νομικός που είχε χειριστεί την υπόθεση από την αρχή, ο Εμμανουήλ Αλαφραγκής, είναι στο νοσοκομείο. Για την αναβολή και το σχετικό αίτημα συναίνεσε επικουρικά και ο δικηγόρος του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, Ιωάννης Χατζησαββάογλου, ο οποίος τόνισε: «Επειδή η υπόθεση είναι πρωτοείσακτη πρέπει να δοθεί αναβολή. Αυτή είναι η τακτική που ακολουθούσε στο παρελθόν το Διαιτητικό Δικαστήριο σε ανάλογες περιπτώσεις». Μάλιστα, επικαλέστηκε ως λόγο και το γεγονός ότι λείπει ο ουσιώδης μάρτυρας για την υπόθεση, ο Αντώνης Αποστολόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Στο αίτημα για αναβολή από την πλευρά του ΠΣΑΠ συναίνεσε και η δικηγόρος του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλούκου.

Έτσι, το αίτημα για αναβολή έγινε αποδεκτό -και ορίστηκε νέα ημερομηνία η 22α Οκτωβρίου- παρά την αντίδραση από την πλευρά της ΑΕΚ. Με τη δικηγόρο της, Ελευθερία Ρίζου, να επισημαίνει πώς «ο ο κ. Λυσσάνδρου είχε πει στον κ. Αλαφραγκή ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε αίτημα για αναβολή».

Εκδικάστηκε η υπόθεση του Λάζαρου

Αντίθετα η υπόθεση του Χριστοδουλόπουλου κατά της ΑΕΚ, αναφορικά με το πρόστιμο που επέβαλλαν οι «κιτρινόμαυροι» την περασμένη σεζόν στον παίκτη για δηλώσεις που είχε κάνει, εκδικάστηκε κανονικά. Το αίτημα αναβολής που υποβλήθηκε, απορρίφθηκε.

Η δικηγόρος του παίκτη, Ασπασία Σουλούκου ανέφερε πώς «Σύμφωνα με τον κανονισμό οι πειθαρχικές ποινές επιβάλλονται μόνο από τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ και όχι από τις ομάδες. Επίσης, πάλι σύμφωνα με τον κανονισμό θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο μέχρι 3% του συμβολαίου του παίκτη και όχι περισσότερο, όπως αυτό που του επέβαλλε η ΑΕΚ».

Με την συνήγορο του παίκτη να συμπληρώνει, Ασπασία Σουλούκου, να αναφέρει ότι «Το συγκεκριμένο πρόστιμο επιβλήθηκε για να υπεκφύγει η αντίδικος ΠΑΕ των υποχρεώσεών της».

Χαρακτηριστικό είναι πώς η δικηγόρος του ΠΣΑΠ κ. Νικολούση επισήμανε ότι «η έφεση της ΑΕΚ δεν αναφέρει τις απολαβές του Χριστοδουλόπουλου!»

Διαβάστε επίσης

Πάει για βασικός ο Χασάν!

Πάει για βασικός ο Χασάν!

Ο επιθετικός του Θρύλου ενδέχεται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα της εθνικής Αιγύπτου κόντρα στη Σουαζιλάνδη.

Σκάνδαλο αν δεν τιμωρηθεί με -3 η ΑΕΚ!

Σκάνδαλο αν δεν τιμωρηθεί με -3 η ΑΕΚ!

Αυτό προβλέπει το άρθρο 15, παρ. 4 περ. β’ σύμφωνα με το οποίο έχουν κληθεί σε απολογία οι «κιτρινόμαυροι» για τα επεισόδια την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ.