Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τσιμίκας «σέρβιρε», Μήτρογλου «κέρασε» (vid)

Τσιμίκας «σέρβιρε», Μήτρογλου «κέρασε» (vid)
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 - 23:46

Σημαντική νίκη, αν και η εμφάνιση δεν ήταν αυτή που θα μπορούσαν να κάνουν οι διεθνείς, πέτυχε η Ελλάδα κόντρα στην Ουγγαρία. Η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Μήτρογλου, στο 65', με καρφωτή κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά. Κώστας «σέρβιρε», Κώστας «κέρασε» τους Μαγυάρους και η ελληνική ομάδα πέτυχαν τη δεύτερη νίκη της στον όμιλο.

Η ελληνική ομάδα δεν είχε καλή απόδοση, έκανε πολλά λάθη, αλλά η ποιότητα ορισμένων παικτών ήταν αρκετή για να πετύχει το στόχο της. Να πάρει το ματς και πλέον να κοιτάξει μπροστά, στον αγώνα της Δευτέρας (15/10, 21:45) με την Φινλανδία, στην πόλη Τάμπερε. Οι Φινλανδοί έχουν κάνει το «τρία στα τρία» στον όμιλο και το ματς αυτό έχει τον χαρακτήρα τελικού για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Σκίμπε δεν δικαιώθηκε με τις επιλογές του για την αρχική ενδεκάδα, ειδικά σε ό,τι αφορά τους παίκτες στο κέντρο. Και να ήταν μόνο αυτό! Εδώ ήταν έτοιμος να βγάλει τον «πιστολέρο», είτε έτοιμο τον Κουλούρη, αλλά ο Κώστας τον εξέθεσε με το γκολ που πέτυχε. Γενικά κάκιστο κοουτσάρισμα.

Με «ερυθρόλευκη» συνδρομή

Το δίδυμο του Ζέκα με τον Κουρμπέλη στα χαφ είχαν πολλά προβλήματα και η εθνική ομάδα ήταν «κομμένη» στη μέση και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί. Ο Γερμανός έκανε αλχημείες αλλάζοντας θέσεις τον Φορτούνη και πηγαίνοντάς τον στα πλάγια. Αλλά όταν τον έφερε ξανά στον κεντρικό άξονα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε τη διαφορά. Από τα δικά του πόδια έφτασε η μπάλα στον Τσιμίκα, στη φάση πριν έρθει το γκολ από τον Μήτρογλου. Ο αριστερός μπακ του Θρύλου έκανε τη σέντρα και ο πρώην «ερυθρόλευκος» επιθετικός «εκτέλεσε» τον Γκούλασι με κεφαλιά.

Οι δύο τελευταίες αλλαγές ήταν ο Χριστοδουλόπουλος και ο Μπουχαλάκης. Ο ένας στο 85', ο άλλος στο 90'+3. Η είσοδος, πάντως, του Λάζαρου έδωσε επιθετική πνοή και η Ελλάδα στο φινάλε είχε ευκαιρίες με τον εξτρέμ του Ολυμπιακού για να σκοράρει και δεύτερο γκολ.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιμίκας, Παπαστόθοπουλος, Μανωλάς, Ζέκα, Κουρμπέλης (46’ Τζιόλης), Μπακασέτας, Πέλκας (85’ Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης, Μήτρογλου (90’+3 Μπουχαλάκης).

Ουγγαρία: Γκιουλάσι, Μπέσε (75’ Νέμεθ), Όρμπαν, Κάνταρ, Φιόλα, Νάγκι, Βάργκα (68’ Νάγκι), Κλάινχάϊσλερ, Κάλμαρ (55’ Κόβατς), Σαλάι, Ζάλαϊ.

Διαβάστε επίσης