Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Περέιρα-Μαρίν 1-0

Περέιρα-Μαρίν 1-0
Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 - 17:07

«Με βάση το νέο Κανονισμό Διαιτησίας δημιουργείται «Ακαδημία Διαιτησίας», η οποία θα λειτουργεί υπό την αιγίδα και ευθύνη της ΚΕΔ και θα διευθύνεται από μέλος της. Θα έχει την ευθύνη οργάνωσης του «εθνικού κέντρου κατάρτισης», το οποίο θα υλοποιεί το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής διαιτησίας και θα έχει την αρμοδιότητα της εκπαίδευσης των διαιτητών έως το επίπεδο των Ε.Π.Σ. και του προγράμματος καθοδήγησης ταλέντων», ανέφερε το Δελτίου Τύπου της ΕΠΟ στις 22 Ιουνίου 2018, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συζητήσεις που είχαν γίνει μεταξύ Περέιρα και FIFA το σχέδιο ήταν την Ακαδημία Διαιτησίας, αλλά και την εκπαίδευση των διαιτητών να αναλάβει ο Ισπανός Μαρίν, με συνεργάτη του τον Σουηδό Λίντμπεργκ για τους βοηθούς, ο οποίος ήρθε λίγες μέρες μετά.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο Πορτογάλος πρόεδρος της ΚΕΔ έκανε την ...υπέρβαση, βάζοντας τον Τριτσώνη επικεφαλής, τόσο του προγράμματος ταλέντων, όσο και της εκπαίδευσης. Μέχρι τότε ο Αθηναίος παράγοντας ήταν υπεύθυνος για την τήρηση της Συνθήκης Διαιτησίας της UEFA, παραμένοντας στην ΚΕΔ, ενώ μετά έγινε και μέλος σχετικού πάνελ της UEFA (για τη Συνθήκη Διαιτησίας). Ως γνωστόν η τοποθέτηση του Τριτσώνη στην εκπαίδευση των διαιτητών δεν ανακοινώθηκε επίσημα, παρά έγινε γνωστό από το πρόγραμμα του σεμιναρίου των ρέφερι και των βοηθών στο Καρπενήσι!

Σημειώστε ότι ο Τριτσώνης δεν είχε μεγάλη εμπειρία στον τομέα της εκπαίδευσης, Αλλωστε, μέχρι το τέλος του 2015 ήταν εν ενεργεία διαιτητής, ενώ πριν από δυο χρόνια είχαν αναλάβει την ΚΕΔ μαζί με τον Κουκουλάκη και επειδή τα έκαναν... μπάχαλο ακολούθησε η επέλαση των ξένων στην Ελληνική διαιτησία.

Κατά τα άλλα ο Περέιρα κάνει ό,τι θέλει η FIFA.

Διαβάστε επίσης

Ο ηγέτης Νάτχο!

Ο ηγέτης Νάτχο!

Χαμός στο Ισραήλ για τον μέσο του Ολυμπιακού, μετά τη νέα εντυπωσιακή του εμφάνιση κόντρα στην Αλβανία με την εθνική ομάδα της χώρας του.