Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν τα κατάφερε η Εθνική...

Δεν τα κατάφερε η Εθνική...
Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 - 23:46

Μαθηματικές είναι πλέον οι ελπίδες της εθνικής Ελλάδας για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο του UEFA Nations League.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπέστη την ήττα από την Φινλανδία στο Τάμπερε με 2-0 και έτσι μένει στη δεύτερη θέση του ομίλου στο Nations League.

Η ελληνική ομάδα δεν είχε καθόλου καλή απόδοση, έκανε αρκετά λάθη και η ποιότητα μερικών ποδοσφαιριστών δεν μπορούσαν να της φτάσουν σε ένα ακόμα ματς. Ο Φορτούνης έπρεπε συνεχώς να γυρνάει πολύ πίσω προκειμένου να πάρει την μπάλα, η Ελλάδα φόρτωνε συνεχώς την δεξιά της πλευρά και έτσι ο Τσιμίκας δεν μπορούσε να βοηθήσει πολύ επιθετικά. Μάλιστα, μετά τον τραυματισμό του Παπασταθόπουλου και την είσοδο του Τζαβέλλα η Φινλανδία βρήκε ελεύθερο διάδρομο στην «γαλανόλευκη» άμυνα και δεν τον άφησε ανεκμετάλλευτο, σκοράροντας δύο τέρματα.

Κυκλοφορία μπάλας, αλλά κακές επιλογές στην επίθεση

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά επιφυλακτικές στα πρώτα λεπτά, με την Ελλάδα να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Στο 5’ οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς με την άμυνα της Ελλάδας να έχει μεγάλα προβλήματα.

Οι Φινλανδοί ανέβαζαν την απόδοσή τους και απειλούσαν από τα πλάγια, χωρίς ωστόσο να έχουν κάποια «καθαρή» ευκαιρία. Η πρώτη καλή στιγμή για την Εθνική ήρθε στο 32’ με το σουτ του Μπακασέτα, που όμως πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τέρμα για τους Φινλανδούς. Ο Σόρι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τζαβέλλα και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 46’. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να αντιδράσει, ο Λάζαρος πέρασε στο χορτάρι αλλά δεν είχε τις βοήθειες που έπρεπε και έτσι οι Φινλανδοί βρήκαν την ευκαιρία και χτύπησαν ξανά στο τέλος, με τον Καμαρά στο 89’ να διαμορφώνει το τελικό σκορ...

Από πλευράς ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού οι Τσιμίκας, Φορτούνης αγωνίστηκαν και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης, ενώ ο Λάζαρος μπήκε ως αλλαγή στο 55' του ματς. Οι Μπουχαλάκης, Φετφατζίδης έμειναν στον πάγκο.

Φινλανδία: Χραντέτσκι, Ραϊτάλα, Τοΐβιο, Αραγιούρι, Ούρονεν, Λοντ, Καμαρά, Σπαρβ, Σόιρι (86' Πίρινεν), Πούκι (12' λ. τρ. Σκραμπ), Τουόμινεν (90'+1' Καριαλάινεν).

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Μπακάκης, Παπασταθόπουλος (46' λ. τρ. Τζαβέλλας), Μανωλάς, Τσιμίκας, Ζέκα, Τζιόλης, Μπακασέτας (55' Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης, Πέλκας (73' Κουλούρης), Μήτρογλου.

Διαβάστε επίσης

«Γεμίζει» το Ρέντη…

«Γεμίζει» το Ρέντη…

Από την Τρίτη, θα αρχίζουν να λύνονται τα… χέρια του Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του αγώνα με τον ΟΦΗ.