Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο... περιβάλλων χώρος του εγκεφάλου

Ο... περιβάλλων χώρος του εγκεφάλου
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 - 17:19
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Πού είναι οι δικαστές; Τί απέγιναν οι εισαγγελείς; Οι υπουργοί γιατί δε μιλάνε; Ας επέμβει κάποιος ρε παιδιά. Το κράτος. Η πολιτεία. Τα τανκ γιατί δεν έχουν κατεβεί ακόμα στους δρόμους;». Αυτά, συνοπτικά, είναι τα όσα έχουμε ακούσει / διαβάσει από το απόγευμα της Κυριακής και έπειτα και το ματς του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Πιο προβλέψιμα... πεθαίνεις. Δεν τα πιστεύουν, τα αναπαράγουν όμως επειδή... πρέπει. Έτσι τους είπαν, έτσι κάνουν. Η ένταση μεταξύ κάποιων σ' ένα καφενείο κοντά στο «Θ.Βαρδινογιάννης» συνιστά, λένε, αιτία για να κληθεί σε απολογία ο Ολυμπιακός και να τιμωρηθεί μάλιστα. Ότι ο κανονισμός προβλέπει τιμωρία και αφαίρεση βαθμών για επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου αποτελεί μια... μικρή λεπτομέρεια που δεν την αφήνεις ποτέ να σου χαλάσει την ιστορία.

Αν ο Ολυμπιακός καλείται σε απολογία για (εκτός έδρας ματς μάλιστα και με ανοργάνωτη παρουσία οπαδών του) φασαρίες που γίνονται σε καφενεία μιας πόλης, τότε «αύριο» θα καθίσει στο εδώλιο και τσακωμούς σε καταστήματα ρούχων ή παπουτσιών.

Για να το σοβαρέψουμε και να το τελειώνουμε, προσοχή στο κενό μεταξύ του «θέλω να τιμωρηθεί» και του «προβλέπεται να τιμωρηθεί». Αν δεν υπάρχει μεγάλο κενό στον... περιβάλλοντα χώρο του εγκεφάλου κάθε ανθρώπου, είναι σε θέση να διακρίνει τις διαφορές...

Διαβάστε επίσης