Ντουντούκα
Γυρίσαμε σπίτι μας!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Πότε έγιναν οι ζημιές;

Πότε έγιναν οι ζημιές;
Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018 - 18:49

Διαβάσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την ανακοίνωση της διοίκησης του Παμπελοποννησιακού σταδίου για τα όσα έγιναν στο Παναχαϊκή-Ολυμπιακός. Και φυσικά είδαμε με το ίδιο ενδιαφέρον τις φωτογραφίες που η ίδια η διοίκηση του σταδίου έδωσε στη δημοσιότητα. Και τα δύο θέματα, αναμφίβολα, δίνουν αφορμή για σχολιασμό. Αναφορικά με το πρώτο, οι διοικούντες είναι βέβαιοι, έχουν βγάλει πόρισμα που (καταλαβαίνουμε από το ύφος ότι) δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Γίνεται λόγος για ορδές φιλάθλων (σε εισαγωγικά έχουν το φιλάθλων) που εντελώς αναίτια, η ανακοίνωση το λέει, άρχισαν να καταστρέφουν με μανία ό,τι έβρισκαν μπροστά τους προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο στολίδι (σ' αυτό δεν έβαλαν εισαγωγικά) της Πάτρας. Και συνεχίζει με το καταπληκτικό: «οι συγκεκριμένες ενέργειες είναι ύποπτες, ίσως και υποκινούμενες γιατί δεν υπήρχε καμία πρόκληση και κανένας απολύτως λόγος να γίνουν», έγραψε ο συντάκτης της ανακοίνωσης.

Από ποιόν να υποκινήθηκαν άραγε; Από το νομό Πύργου με τον οποίο έχουν κόντρα; Και στο φινάλε μας... στολίζει, εμάς τα παλιόπαιδα του οπαδικού Τύπου που, όπως τονίστηκε, σπεύσαμε για ευνόητους λόγους (για να καταλάβεις και τους ευνόητους βέβαια, πρέπει να διαθέτεις και νιο νιό) να... ανακοινώσουμε (ο Τύπος... ανακοινώνει κατά τη διοίκηση του Παμπελοποννησιακού, δεν ενημερώνει) πως δεν έγινε η παραμικρή ζημιά στο στάδιο.

Αναφορικά με τον χαρακτηρισμό ορδές και τη χρήση της λέξης φιλάθλων σε εισαγωγικά, αυτό που έχει να παρατηρήσει κανείς είναι ότι όλοι είδαμε (στη συντριπτική πλειοψηφία) ηλικιωμένους, μικρά παιδιά, οικογενειάρχες στις εικόνες. Όχι... ορδές. Επίσης, από πανό που αναρτήθηκαν καταλάβαινες πως αυτές οι... ορδές ήταν, κυρίως, από το νομό Αχαΐας και φυσικά από τους γειτονικούς της Πελοποννήσου. «Ξανοίχτηκε» ο Δήμαρχος με τους χαρακτηρισμούς κι έρχονται κι εκλογές...

Πάμε τώρα και στις φωτογραφίες. Αναμφίβολα βλέπουμε πως είναι τώρα κάποιοι χώροι του Παμπελοποννησιακού. Η κατάστασή τους, είναι όντως τραγική. Το πότε έγιναν έτσι, ωστόσο, δεν το γνωρίζουμε. Η διοίκηση του σταδίου, μόνη της πήγε στο χώρο, φωτογράφισε και ενημέρωσε. Μια διοίκηση που αποκάλεσε στην ανακοίνωσή της στολίδι το γήπεδο το οποίο (ευτυχώς πριν από τη σέντρα) όλοι είδαμε τον... στολισμό του αγωνιστικού χώρου. Τον έντυσαν «κρανίου τόπο» για τις Απόκριες και είναι πραγματικά ευτύχημα που δεν τραυματίστηκε κανείς.

Πάμε και παρακάτω. Προ διετίας, ο Δήμος Πάτρας με επιστολή του προς τον (τότε) Υφυπουργό αθλητισμού, κ. Κοντονή (κ. Σταύρο, λείπεις) εκλιπαρούσε για οικονομική ενίσχυση αφού, όπως ανέφερε, δεν υπήρχε καμία βοήθεια και το Παμπελοποννησιακό ήταν ένα ρημαδιό. Γινόταν λόγος για ζημιές που προήλθαν από την εγκληματική αδιαφορία και εγκατάλειψη επί σειρά ετών, ουσιαστικά από το φινάλε των Ολυμπιακών Αγώνων. Μέχρι και ζημιά 1,5 εκατ. ευρώ έγινε λόγω αδιαφορίας της Πολιτείας.

Αρκετά πιο πρόσφατα, έγινε μια σειρά από έργα με ιδιωτική πρωτοβουλία υπαλλήλων του Δήμου και δημοτών κτλ. Υπάρχει και η επίσημη ανακοίνωση του Παμπελοποννησιακού για την καταμέτρηση των ζημιών που, υποτίθεται, έγιναν όλες στο Παναχαϊκή-Ολυμπιακός.

Αν συγκρίνεις το 3ο και το 4ο link θα διαπιστώσεις ότι στα έργα που έγιναν με τη φροντίδα του ΔΕΝ υπάρχουν αυτά που λέγεται ότι καταστράφηκαν τώρα. Εν τέλει τί ακριβώς ισχύει; Ήταν ρημαδιό από πριν ή έγινε τώρα και τσάμπα ζητούσε ενίσχυση από τον Κοντονή ο Δήμος Πάτρας και η διοίκηση του Σταδίου; Αποφασίστε...

Διαβάστε επίσης

Στοιχεία που «καίνε», πόρισμα «φωτιά», μαύρη κηλίδα και... διώξεις ενόψει για Aegean

Στοιχεία που «καίνε», πόρισμα «φωτιά», μαύρη κηλίδα και... διώξεις ενόψει για Aegean

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία που αποτελεί δημιούργημα του Δ. Μελισσανίδη δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της έρευνας της Επιτροπή Ελέγχου στις ΗΠΑ. Δείχνουν μεταξύ άλλων απάτες της τάξης των 300 εκατ. δολαρίων, σωρεία παραβάσεων αλλά και στήριξη των ελληνικών κυβερνητικών αρχών για να σταματήσει η έρευνα.

Μεγάλη ευκαιρία

Μεγάλη ευκαιρία

Μετά την ισοπαλία στο Περιστέρι, με νίκη ο Ολυμπιακός την Κυριακή θα μειώσει τη διαφορά στους 4 πόντους από την κορυφή.