Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άλλο ξένοι ρέφερι, άλλο «πουθενάδες»

Άλλο ξένοι ρέφερι, άλλο «πουθενάδες»
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 - 08:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ακόμη και από τις χώρες που επέλεξε (Ελβετία, Δανία, Φινλανδία, Αυστρία, Ιταλία) ο Περέιρα τους ξένους διαιτητές, υπήρχαν καλύτεροι από αυτούς που ορίστηκαν.

Αναλυτικά:

Κρίστοφερ Κριστόφερσεν και Γεν Μάε (Δανοί): Ο πρώτος ορίστηκε στον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1 και ο δεύτερος σφύριξε ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-0. Και οι δυο βρίσκονται στη δεύτερη κατηγορία του πίνακα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, όμως στην πρώτη, δηλαδή μια κατηγορία παραπάνω, υπάρχει ο συμπατριώτης τους Γιάκομπ Κέχλετ.

Αντριέν Ζακοτέ (Ελβετός) και Σαν Φενταγί (Ελβετοί): Ο πρώτος είναι ο απαράδεκτος ρέφερι του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 και ο δεύτερος σφύριξε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1. Ο Φενταγί με άλλους δυο ανήκουν στην τρίτη κατηγορία, εκεί που μπαίνουν οι νέοι διαιτητές! Αρχικά, είχε μπει ο Σάρερ (2η) που δήλωσε τραυματίας. Πλην των Γιακοτέ, Σάρερ στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν άλλοι δυο διαιτητές. Όμως, η Ελβετία δεν έχει ρέφερι στην πρώτη, άρα το επίπεδό της είναι ίδιο, αν όχι χαμηλότερο από της Ελλάδας.

Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδός): Αυτός που έκανε... ποδαρικό, συγκεκριμένα διαιτήτευσε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0. Είναι ο μοναδικός που ήρθε στην Ελλάδα και ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA και βρίσκεται πιο μπροστά σε σχέση με άλλους συμπατριώτες του.

Ντανιέλε Ντοβέρι (Ιταλός): Ο Ιταλός που ήρθε τιμωρημένος και έκανε πολλά λάθη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, Αρης-ΠΑΟΚ 1-2. Βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία της UEFA, όμως η Ιταλία έχει τρεις ρέφερι στην πρώτη (Λούκα Μπάντι, Νταβίντε Μάσα, Πάολο Ματσολένι) και δυο στην ελίτ (Ντανιέλε Ορσάτο, Τζιανλούκα Ρόκι)!

Ολιβερ Ντράχτα (Αυστριακός): Σφύριξε Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0 και ανήκει στη δεύτερη κατηγορία της UEFA, όμως η Αυστρία έχει δυο ρέφερι, οι οποίοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και είναι οι Χάραλντ Λέχνερ και Ρόμπερτ Σογκερνχόφνερ. Επίσης, στην ίδια κατηγορία με τον Ντράχτα βρίσκονται άλλοι τρεις συμπατριώτες του.

Διαβάστε επίσης

Ξανά για Ντεσπόντοφ

Ξανά για Ντεσπόντοφ

Συνεχίζονται τα σενάρια από το εξωτερικό, συνδέοντας τον Βούλγαρο επιθετικό με τον Ολυμπιακό.