Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι εξτρέμ έπιασαν τον μέσο όρο...

Οι εξτρέμ έπιασαν τον μέσο όρο...
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 - 14:44
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Έχουν συμπληρώσει 20 επίσημα ματς τη φετινή σεζόν και ο Ολυμπιακός έχει πάρει 9 γκολ από τους εξτρέμ του. Γίνεται μεγάλη συζήτηση αναφορικά με την προσφορά τους. Εάν έχουν σκοράρει αρκετά ή όχι.

Το θέμα είναι η αποδοτικότητα ή πιο σωστά η αποτελεσματικότητα, διότι βάσει ευκαιριών θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει παραπάνω. Αλλά βάσει αριθμών η προσφορά τους είναι σχεδόν η ίδια με τον μέσο όρο που έχουν οι εξτρέμ, στο ίδιο χρονικό σημείο, την τελευταία 5ετία.

Ο μέσος όρος τα προηγούμενα 4 χρόνια είναι 9.5 γκολ, ενώ φέτος έχουν σημειώσει 9 γκολ, αντίστοιχα. Ας δούμε ανά σεζόν πόσα γκολ είχαν βάλει και ποιοι «ερυθρόλευκοι» εξτρέμ ήταν οι σκόρερ στα πρώτα 20 επίσημα ματς.

Τη σεζόν 2018/19 οι ακραίοι έχουν σκοράρει 9 γκολ. Ο Λάζαρος 6, ο Ποντένσε 2 και ο Ναουέλ ένα γκολ, αντίστοιχα.

Τη σεζόν 2017/18, είχαν στο ίδιο σημείο 7 γκολ. Ο Πάρντο είχε σημειώσει 4, ο Μαρίν 2 (σ.σ.: αγωνίζονταν στα άκρα) και ο Καρσελά ένα γκολ, αντίστοιχα.

Τη σεζόν 2016/17 στο αντίστοιχοι σημείο οι εξτρέμ είχαν προσφέρει 11 γκολ. Με τον Σεμπά να έχει 5, ενώ από 3 γκολ είχαν Ελιουνούσι και Πάρντο, αντίστοιχα.

Τη σεζόν 2015/16, στα 20 πρώτα, επίσημα ματς ο Ολυμπιακός είχε πάρει 13 γκολ από τους ακραίους του. Ο Ντουρμάζ είχε 5, οι Πάρντο και Ερνάντι από 3, Ντοσεβί και Σεμπά από ένα γκολ, αντίστοιχα.

Τη σεζόν 2014/15, στον ίδιο αριθμό αγώνων, οι εξτρέμ είχαν πετύχει 7 γκολ. Ο Αφελάι και ο Φουστέρ από 3, με τον Ντουρμάζ να έχει βάλει ένα γκολ, αντίστοιχα.

Σίγουρα τα 9 γκολ φέτος θα μπορούσαν να είναι περισσότερα, δεν διαφωνεί κανείς. Αλλά όπως και να το κάνουμε, τα 9 γκολ είναι μια καλή επίδοση. Συγκριτικά με ό,τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Αυτό που, πάντως, πρέπει να κάνουν οι ακραίοι του Ολυμπιακού είναι να αρχίσουν να αποδίδουν καλύτερα σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητά τους.

Διαβάστε επίσης

Σε καλή κατάσταση

Σε καλή κατάσταση

Δεν είναι μονάχα ο Τοροσίδης. Το ίδιο έδειξαν οι Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος και Κούτρης.

Πιο χαμηλά δεν πάει!

Πιο χαμηλά δεν πάει!

Στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας η Ελλάδα στην κλήρωση της 2ας Δεκεμβρίου, για τα προκριματικά του Euro 2020.