Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να φτιάξετε ομάδα να...

Να φτιάξετε ομάδα να...
Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018 - 09:25
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σε σεζόν (2016/17) που ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερες τελικές (422 ο δικέφαλος, 404 οι ερυθρόλευκοι) από τον Ολυμπιακό είχαμε βαρεθεί να διαβάζουμε και ν' ακούμε για τις συγκεκριμένες στατιστικές. Είχαν γίνει εκείνοι οι αριθμοί... σημαία μιας (υποτιθέμενης μόνο) απόδειξης ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και «έπρεπε» να κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή αλλά τον είχε... φάει η μύτη του παπουτσιού του Ιντέγε.

Φέτος που ο δικέφαλος βλέπει με το... κυάλι τις αντίπαλες περιοχές και εστίες, δε βαριέσαι αδερφέ, ποιός ασχολείται μ' αυτούς τους χαζούς και ανούσιους αριθμούς; Το σίγουρο είναι ότι οι αριθμοί «λένε» αλήθειες, ειδικά όταν τους βλέπεις σωστά. Και ειδικότερα όταν οι διαφορές είναι χαώδεις. Π.χ. μετά από 11 αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα ο δικέφαλος είναι 4ος σε τελικές με 115 και η διαφορά του από τον 1ο Ολυμπιακό είναι τεράστια, 170 έχουν οι ερυθρόλευκοι.

Και η εικόνα στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν αποτελεί εξαίρεση, κανόνας είναι αφού τα ίδια βλέπουμε και στο Europa. Ο ΠΑΟΚ μετά από 5 αγώνες σ' έναν όμιλο με Τσέλσι, Βίντι και Μπάτε έχει κάνει 47 τελικές και οι αντίπαλοί του έχουν φτάσει στην εστία του 71. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός σ' έναν όμιλο με Μίλαν, Μπέτις και Ντουντελάνζ έχει δημιουργήσει 79 τελικές και οι αντίπαλοί του έχουν κάνει 61.

Διαβάστε επίσης

Το μυαλό μόνο στον Παναιτωλικό!

Το μυαλό μόνο στον Παναιτωλικό!

Ο «τελικός» με την Μίλαν μπορεί να περιμένει, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να έχουν επικεντρωθεί στον αγώνα με τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα.