Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στον ΠΑΟΚ άγγιγμα και πέναλτι, στον Ολυμπιακό το παιχνίδι... παίζεται

Στον ΠΑΟΚ άγγιγμα και πέναλτι, στον Ολυμπιακό το παιχνίδι... παίζεται
Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018 - 21:09

Από την αρχή της σεζόν, από την 1η κιόλας αγωνιστική, αυτό που γίνεται με τον ΠΑΟΚ και τα πέναλτι δεν έχει προηγούμενο. Από την πρεμιέρα κιόλας που ο Πρίγιοβιτς έκανε τη… βουτιά στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και ο Κουτσιαύτης καταλόγισε το ανύπαρκτο πέναλτι ως και σήμερα, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρώτου γύρου, οι κανονισμοί έχουν αλλάξει.

Άγγιγμα και πέναλτι για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, σε αντίθεση με τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού. Εκεί τα τραβήγματα είναι θέμα ημερήσιας… διάταξης, συμβαίνουν σε κάθε ματς -στην Ξάνθη υπήρξαν τρία- αλλά οι διαιτητές σφυρίζουν αδιάφορα! Διαρκώς δείχνουν να συνεχιστεί το ματς, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις οι φάσεις γίνονται μπροστά τους, αλλά δεν βλέπουν τίποτα!

Το θέμα είναι πώς αυτές οι αποφάσεις υπέρ του ΠΑΟΚ έχουν δώσει πολλούς βαθμούς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, πολλά τρίποντα. Στην πρεμιέρα με την ομάδα της Αρκαδίας. Με τον Άρη πέναλτι που δεν υπήρχε για το 1-1 στο «Κλ. Βικελίδης». Μια φάση που προβλήθηκε μέχρι και σε σεμινάριο διαιτησίας για να ξέρουν οι διαιτητές τι δεν είναι πέναλτι! Έτσι ισοφάρισε εύκολα ο ΠΑΟΚ σε ένα ματς που ως εκείνο το σημείο ήταν πίσω στο σκορ.

Να φτάσουμε δε στο ματς με την ΑΕΛ, το απόγευμα της Κυριακής στην Τούμπα. Το σκορ στο 0-1, ο Πρίγοβιτς και πάλι έπεσε πολύ εύκολα μέσα στην περιοχή, με τον Κοτσάνη να καταλογίζει αμέσως πέναλτι (44') και να δείχνει τη δεύτερη κίτρινη στον Καρανίκα, αν και η πρώτη δεν υπήρχε, αφήνοντας τους Θεσσαλούς με παίκτη λιγότερο! Έτσι έγινε το 1-1 σε καθοριστικό σημείο για την εξέλιξη του ματς.

Από την άλλη, στη Νέα Σμύρνη, με τον Πανιώνιο δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Κεϊτά από τον Χατσερίνι, με το αποτέλεσμα 0-0. Με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα στο πρώτο γκολ υπάρχει επιθετικό φάουλ που δεν δόθηκε. Για να φτάσουμε και την περασμένη Δευτέρα στη Λαμία, με το χέρι του Βιεϊρίνια που δεν καταλογίστηκε.

Βαθμοί από ανύπαρκτα πέναλτι κέρδισε ο ΠΑΟΚ, βαθμούς από παραβάσεις που έκαναν οι παίκτες του δεν έχασε καθώς οι παραβάσεις δεν καταλογίστηκαν! Με όλα αυτά υπάρχει αλλοίωση στη βαθμολογία, αλλά για την… εξυγίανση όλα βαίνουν καλώς και δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Την ίδια στιγμή, σήμερα στο Περιστέρι, ο Άρης έχει πάρει πέναλτι σε ένα πιο… εύκολο τράβηγμα! Οπότε τα γεγονότα «μιλούν» από μόνα τους και «λένε» την αλήθεια. Μόνο που αυτή δεν αποτυπώνεται στη βαθμολογία γιατί η… εξυγίανση κάνει ό,τι μπορεί!

Διαβάστε επίσης