Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΚΕΔ με κόστος 700.000 ευρώ για να είναι μπάχαλο η διαιτησία!

ΚΕΔ με κόστος 700.000 ευρώ για να είναι μπάχαλο η διαιτησία!
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 - 23:59
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Είναι απόλυτα φυσιολογικό ο Περέιρα να ευλογεί τα γένια του στη διαιτησία αλλά και την καλή συνεργασία του με τους υπόλοιπους που στελεχώνουν την ΚΕΔ. Είναι φυσιολογικό να τα βλέπουν όλα καλά, το αφύσικο είναι ότι τους κρατάνε!

Σύμφωνα με στοιχεία που δεν έχουν διαψευστεί οι ετήσιες αμοιβές όλων όσων στελεχώνουν την ΚΕΔ φτάνουν στο ύψος των 700.000 ευρώ, όλα αυτά για να είναι η διαιτησία... μπάχαλο! Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί η μηνιαία αμοιβή του Περέιρα φτάνει στις 22.000 ευρώ, ενώ ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, ο Ισπανός Φερνάντες Μαρίν λαμβάνει 14.000 το μήνα. Στα παραπάνω προσθέστε τις αμοιβές του Σουηδού Λιφ Λίντμπεργκ, του υπεύθυνου εκπαίδευσης, Σταύρου Τριτσώνη, του υπεύθυνου για τους ορισμούς της Γ' Εθνικής και των πρωταθλημάτων υποδομής, Δημήτρη Καλύβα, του συνεργάτη της ΚΕΔ, Νίκου Ιωσηφόγλου, αλλά και του Μιχάλη Κουκουλάκη που μπορεί να μην είναι στην ΚΕΔ, όμως είναι υπεύθυνος για το VAR που δεν βλέπουμε! Μάλιστα, λέγεται ότι με εισήγηση του Περέιρα, ο Καλύβας έλαβε γενναία αύξηση.

Οι απολαβές, σαν του Περέιρα και του Μαρίν, προκαλούν την κοινωνία αλλά και τη διαιτησία! Τόσα χρήματα για να είναι όλα μπάχαλο, ενώ να σημειωθεί ότι ποτέ στο παρελθόν δεν δίδονταν τόσα χρήματα για παράγοντες της διαιτησίας. Ειδικά η αμοιβή του Πορτογάλου θα πρέπει να αποτελεί πανευρωπαϊκό ρεκόρ, ακόμη και σε σχέση με τα προηγμένα πρωταθλήματα!

Όλα αυτά για να μην παρουσιάζουν έργο και επί θητείας τους χρειάστηκε να φέρουν μέχρι και ξένους διαιτητές.

Φυτοζωούν ΕΠΣ, σωματεία

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν δυο διαφορετικοί κόσμοι. Ο ένας είναι της ΕΠΟ των υψηλών αμοιβών. Ο άλλος οι ΠΑΕ που ζητούν διαιτητές από όμορους νομούς για να τα βγάλουν πέρα, οι Ενώσεις που φυτοζωούν, τα ερασιτεχνικά σωματεία που εγκαταλείπουν το ένα μετά το άλλο. Αν και η ΕΠΟ, έχει καλές σχέσεις με τον Βασιλειάδη, έκανε και προσλήψεις μέσω υπουργικών γραφείων, δεν κάνει καμία κίνηση για επιδοτηθούν από το κράτος οι ΕΠΣ και τα σωματεία, όπως γινόταν πριν από χρόνια.

Αξιο αναφοράς ότι με απόφαση του ΔΣ, η Σούπερ Λίγκα έθεσε θέμα της μείωσης των παραβόλων για την έκδοση δελτίων και τις δικαστικές επιτροπές, όπως και το θέμα της μείωσης του ποσοστού της ΕΠΟ από τα πρόστιμα των ομάδων, τα τηλεοπτικά συμβόλαια κτλ.

Διαβάστε επίσης

Ευκαιρίες και δοκιμές στην Ξάνθη

Ευκαιρίες και δοκιμές στην Ξάνθη

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 15:00 τον Άρη Αβάτου για την 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος. Live στο gavros.gr/CS1.