Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση

Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση
Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019 - 16:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με νομικό όπλο τον ΚΑΠ αλλά και το τι έγινε στο παρελθόν επί Κοντονή παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, προκειμένου το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με την 16η αγωνιστική και η 15η να γίνει εμβόλιμη και θα είναι σκάνδαλο αν δεν δικαιωθεί. Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση και όλα δείχνουν ότι θα βγει άμεσα, ίσως και σήμερα.

Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τους Γιάννη Χατζησαβάογλου και Δημήτρη Καρπετόπουλο και επικαλέστηκε την παράγραφο 6, του άρθρου 22, όπου αναφέρει τα εξής: «Σε περίπτωση αναβολής μίας ή περισσοτέρων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, αν αυτές λάβουν χώρα στον α' γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις επόμενες (μη αναβληθείσες αγωνιστικές) και η αναβληθείσα αγωνιστική ορίζεται σε εμβόλιμες ημερομηνίες. Αν, αντιθέτως, η αναβολή λάβει χώρα στον β΄ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται υποχρεωτικά με την αναβληθείσα αγωνιστική και μετακυλίονται συναφώς οι χρονικά επόμενες αγωνιστικές. Στην περίπτωση αυτή οι αγώνες ορίζονται με κοινοποίηση προ δύο (2) ημερών». Η πλευρά του Ολυμπιακού πρόσθεσε: «Αν δεν γίνει δεκτή η προσφυγή μας, τότε ανοίγει κερκόπορτα παραβίασης κανονισμών».

Ακόμη έφερε ως παράδειγμα και τι έγινε τη σεζόν 2016-17, όταν ο Κοντονής ανέβαλε τις δυο πρώτες αγωνιστικές, εκκίνησε με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής ημέρας όπως αρχικά είχε ορισθεί με (χωρίς να μετακυλιστεί καμία άλλη αγωνιστική ημέρα), ενώ οι δυο αναβληθείσες αγωνιστικές διεξήχθησαν εμβόλιμα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος (η 1η αγωνιστική από 3 ως 5 Ιανουαρίου 2017, και η 2η αγωνιστική στις 7, 8, 9 και 25 Ιανουαρίου 2017).

Η πλευρά της Σούπερ Λίγκας, ενώ είχε γνωματεύσει για αυτό που ζητά ο Ολυμπιακός, έκανε το άσπρο μαύρο. Ο νομικός εκπρόσωπός της, Γιάννης Οικονομάκης έφτασε στο σημείο να πει πως η εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου της Βασίλη Γκαγκάτση, να γίνει εμβόλιμη η 15η αγωνιστική, απηχούσε προσωπική άποψη και πως θα αλλοιωθεί το πρόγραμμα το πρωτάθλημα ξεκινήσει με τον δεύτερο γύρο. Όμως, αυτά είναι θεωρίες και δεν στέκουν πουθενά.

Διαβάστε επίσης