Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ψευδοσυμβόλαιο ο Χριστοδουλόπουλος με την ΑΕΚ»

«Ψευδοσυμβόλαιο ο Χριστοδουλόπουλος με την ΑΕΚ»
Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019 - 17:28
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αντίστροφα, πλέον, μετράει ο χρόνος, μετά τη σημερινή εκδίκαση (08/01) στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, για την οριστική δικαίωση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλο και του Ολυμπιακού στην υπόθεση του υποτιθέμενου συμβολαίου του διεθνή μεσοεπιθετικού με την ΑΕΚ.

Οι δικηγόροι του Ολυμπιακού, οι νομικοί εκπρόσωποι του Λάζαρου, καθώς και ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΣΑΠ ξετίναξαν όλα τα επιχειρήματα της ΑΕΚ, η οποία δεν παρουσιάζει ούτε καν το υποτιθέμενο συμβόλαιο που έχει με τον ποδοσφαιριστή. Για αυτό ζήτησε και την τιμωρία της με απαγόρευση μεταγραφών.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι η απόφαση θα βγει από την επόμενη εβδομάδα, όπου θα επέλθει και η οριστική δικαίωση για τους «ερυθρόλευκους» και τον Λάζαρο, αφού η ΑΕΚ στερείται επιχειρημάτων. Να σημειωθεί ότι οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία μέχρι την επόμενη Πέμπτη (10/01) για να καταθέσουν υπομνήματα.

Εκ των νομικών εκπροσώπων του Χριστοδουλόπουλου ήταν ο Γιάννης Χατζησαβάογλου, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η θέση μας είναι να τηρείται ο νόμος και ο κανονισμός, πρέπει ένα συμβόλαιο να υποβάλλεται σε συγκεκριμένες ημέρες σε συγκεκριμένη αρχή. Είναι αδιανόητο να έρχεται η ΑΕΚ και να υποστηρίζει ότι έχει το δικαίωμα να κρατάει στο συρτάρι της ένα συμβόλαιο. Η αντίδικος από την πλευρά της δεν μπόρεσε να εμφανίσει συμβόλαιο, γιατί απλά δεν υπάρχει. Αν δικαιωθεί θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω και όλοι οι παίκτες θα είναι σε ομηρία. Θα υπάρχει χάος. Είχε το θράσος να παρουσιάσει ότι ο παίκτης δεσμεύεται για ακόμη ένα χρόνο. Πρόκειται για μία παράνομη και ανήθικη πρακτική»

Επίσης, τον Λάζαρο εκπροσώπησε και η Άσπα Σουλούκου, η οποία υποστήριξε: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ένα έγγραφο που δεν έχει τα χαρακτηριστικά να παρουσιάσει έννομο συμφέρον ενώ έχει και μεταχρονολογημένη ημερομηνία. Το ψευδοσυμβόλαιο της ΑΕΚ με τον Λάζαρο έχει υπογράφει 1/7/18, το οποίο το υπογράφει ο κ. Δέδες, ο οποίος είναι πλέον εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ. Άρα, δεν υπάρχει κανένα συμβόλαιο της ΑΕΚ με τον Χριστοδουλόπουλο. Το έγγραφο παραμένει στα συρτάρια της αντιδίκου ακόμη και τώρα, με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να έχει ενημερώσει τον Μάιο του 2018 την ΑΕΚ ότι είναι ελεύθερος».

Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τον Λίνα Σουλούκου, η οποία ανέφερε: «Η Σούπερ Λίγκα έστειλε έγγραφο σε όλες τις ΠΑΕ στις 10/05 με το ποιοι παίκτες είναι ελεύθεροι και στη συγκεκριμένη λίστα υπάρχει και ο Λάζαρος. Στις 15/05 ο Ολυμπιακός κατάθεσε το συμβόλαιο στη Σούπερ Λίγκα, η οποία το επικύρωσε. Η ΑΕΚ είχε 10 ημέρες προθεσμία να προσβάλλει την απόφαση, κάτι το οποίο όμως δεν έπραξε. Η ΑΕΚ στη συνέχεια ενημέρωσε ότι θα καταθέσει το υποτιθέμενο συμβόλαιο με τον παίκτη την 1η/7/18, κάτι το οποίο όμως δεν έκανε. Είναι νομικά αβάσιμο η ΑΕΚ να ισχυρίζεται ότι ο παίκτης της ανήκει και να ζητά πειθαρχικές κυρώσεις κατά του Λάζαρου και του Ολυμπιακού. Δολίως η ΑΕΚ ανάγκασε τον ποδοσφαιριστή να υπογράψει οψιόν, ενώ ακόμα ανήκε στη Βερόνα».

Ο έτερος δικηγόρος του Ολυμπιακού Δημήτρης Καρπετόπουλος χαρακτήρισε ανυπόστατο το δήθεν συμβόλαιο του παίκτη με την ΑΕΚ. Από την πλευρά του ο δικηγόρος του ΠΣΑΠ Μανώλης Αλιφραγκής που προσέφυγε υπέρ του ποδοσφαιριστή τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα συμβόλαιο του Λάζαρου με την ΑΕΚ και για αυτό δεν θα πρέπει να γίνει δεκτή η προσφυγή των «κιτρινόμαυρων».

Διαβάστε επίσης

«Πάμε παιδιά» (pic)

«Πάμε παιδιά» (pic)

Το μήνυμα του Ομάρ Ελαμπντελαουί προς τους συμπαίκτες του ενόψει της αναμέτρησης με την Ξάνθη.

Ντεμπούτο για Μασούρα!

Ντεμπούτο για Μασούρα!

Ο μεσοεπιθετικός του Θρύλου πραγματοποίησε στο ματς με την Ξάνθη την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Έμειναν εκτός 18άδας

Έμειναν εκτός 18άδας

Οι δύο παίκτες που άφησε έξω ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν ο Ανδρέας Μπουχαλάκης με τον Ηλία Καραργύρη.

Ξάνθη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0 (Τελικό)

Ξάνθη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0 (Τελικό)

Ο Θρύλος θέλει να πάρει σκορ πρόκρισης στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Live στις 17:15 στο gavros.gr/CS2.